Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu'nun liderliğinde 2024 yılı, "Erzincan Yılı" olarak ilan edilmiş olup, bu kapsamda, geçmiş yıllardaki uygulamaların aksine, Erzincan Tanıtım Günleri, İstanbul, Ankara gibi şehirlerde değil, Erzincan'da gerçekleştirilecek ve ülkenin dört bir yanında ve yurtdışında yaşayan Erzincanlıları kendi memleketlerine davet edecek.

Tanıtım günleri, 24-31 Ağustos tarihleri arasında 8 gün boyunca sürecek ve Erzincan'ın şehir merkezinde Dörtyol Meydanı, Belediye Başkanlığı önü, Saat Kulesi alanı ve eski Belediye Binası arkasındaki farklı mekanlarda gerçekleşecek etkinliklerle dolu olacak. Her bir gün, Erzincan'ın 8 ilçesinden birinin tanıtımına ayrılacak; ilçeler kendi stantlarında gastronomi, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyerek kendilerini tanıtacaklar.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından planlanan etkinlikler arasında, Erzurum'da gerçekleşecek Kültür Yolu Festivali kapsamında konser verecek sanatçıların programına göre belirlenecek olan takvim doğrultusunda katılımıyla düzenlenecek. Ayrıca yerel sanatçılar da programa dahil edilecek. İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Kardeşlik Korosu, farklı meslek gruplarından insanların katılımıyla konser verecek. Ayrıca ozanlarımızın katılacağı bir "Aşıklar Atışması" programı, Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenecek oyunlar, açık hava sinema etkinlikleri ve el sanatları sergileri düzenlenecek.

Erzincan’da Terzibaba Sofrası kuruldu! Erzincan’da Terzibaba Sofrası kuruldu!

Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ise farklı yaş grupları için basketbol, off-road, motokros, rafting, yamaç paraşütü, doğa yürüyüşleri gibi spor etkinlikleri planlıyor. Ayrıca başarılı gençlere yönelik Refahiye Dumanlı Yaylası’nda bir kamp etkinliği de düzenlenecek.

Diğer faaliyetler arasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve İl Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenecek bir "Terzi Baba Hazretleri" konulu konferans, Ticaret Müdürlüğü ve Kadın Kooperatifleri tarafından yöresel yemeklerin tanıtımı ve atölye çalışmaları, Ordu Komutanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı haftası münasebetiyle askeri müzenin ziyarete açılması gibi etkinlikler bulunuyor.

Erzincan Belediyesi tarafından düzenlenecek kitap fuarı ve Kızılay tarafından organize edilecek kan bağışı günü etkinlikleri de programda yer alıyor.

Editör: Seher Özbilir