Dar gelirli ailelerin yakından takip ettiği aile destek ödemeleri için yeni yılın ilk beklentisi oluştu. Ocak ayı ile beraber aile destek ödemeleri hesaba aktarıldı mı? Aile Destek programı ile ödenen 850 TL ile 1250 TL arasında değişen destek tutarı zamlandı mı?

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş öncülüğünde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak hesaba aktarılan aile destek ödemesi araştırılmaya başlandı.

Akaryakıt fiyatlarında tabelalar değişiyor Akaryakıt fiyatlarında tabelalar değişiyor

Memur maaşlarında görülen zamla beraber engelli aylığı, kıdem tazminatı, 65 yaş aylığı, evde bakım aylığı otomatik olarak arttırıldı. Peki bu zamdan aile destek yardımı alanlarda faydalanabilecek mi?

Aile Destek Ödemesi Zamlandı mı?

2024 yılı Ocak ayı aile destek ödemesi ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili vakıf tarafından tutarın yükseltilmesi adına yeni bir adım atılması bekleniyor. Aile Destek programından faydalanmak isteyenlerin sosya ekonomik profili ve gelir seviyesi öne çıkıyor. 450 TL ve altı toplam gelire sahip olanlar ayda 1.250 TL, 1372,30 TL ve üzeri 2.835,60 TL'den az hane gelirine sahip olanlar ise 850 TL ödeme alıyor.

Editör: Haber Merkezi 1