2024 yılında kısa saçlar, cesur ve şık bir görünüm simgesi olarak ön planda. Bu yılın trendleri arasında, kısa kesimlerle katmanlı ve dokulu saçlar öne çıkıyor. Asimetrik kesimler, hafif dalgalar, kısa saçlara güzel bir hava katıyor. Ayrıca, doğal ve hafif doku veren bohem tarzı kısa saçlar da popülerliğini koruyor. Kısa saçlar, pratik ve şık görünümü temsil ederek kolay bakımı ve çeşitli tarzlarıyla özgürlük hissi verir. Yeni yılda kısa saçlarla cesur bir tarz oluşturmak isteyenler için bolca ilham ve seçenek bulunuyor. İşte o seçenekler şu şekildedir;

1-      Mixie Cut:

Son zamanlarda popülerlik kazanan ve cesur bir tarzı temsil eden bir saç kesim türüdür. Bu kesim, genellikle saçın yan tarafları kısa tutulup, üst kısım daha uzun bırakılarak oluşturulur. Mixie cut, kadınlara modern, havalı bir görünüm bırakır, aynı zamanda feminen ve güçlü bir tarzı da ortaya koyar. 2024 yılında bu kesimin sıkça karşımıza çıkacağı kesin.

2-      Wolf Cut:

Son dönemlerde popülerlik kazanan bir diğer saç kesimi ise Wolf Cut. Bu kesim, genellikle orta uzunlukta olan bir saç kesim türüdür. Saçın üst taraflarında yoğun katlar oluşturularak, alt kısımlar biraz daha uzun bırakılıyor ve bu da kesime hacim ve derinlik kazandırır. İddialı ve modern tarzı yansıtan wolf cut, genç ve cesur kadınlar tarafından tercih edilmekte.

Aman Dikkat! Kırtasiye Malzemeleri Tehlike Saçıyor! Aman Dikkat! Kırtasiye Malzemeleri Tehlike Saçıyor!

3-      Curly Bob:

Kıvırcık saçlar için ideal bir kesim olan Curly bob kesiminde, saçlar genellikle çene hizasına veya biraz daha altına kadar kesilir ve doğal kıvırcık saçlara sahip olan kadınlar için mükemmel bir görüntü oluşturur. Kolay bakımı ve şık görünümüyle bilinir. Saçların canlı ve hacimli görünmesini sağlar. Kişiye hem tatlılık hem de kadınsı bir görüntü koymakta.

4-      Hailey Bieber Bob:

Ünlü model Hailey Bieber tarafından popülerleştirilen modern bir saç kesimidir. Bu kesimde, saçlar genellikle çene hizasında kesilir ve düzgün yüz hatlarına uyum sağlar. Bu saç kesimi genellikle, hafif bir asimetreye sahip olup, yüzü çerçevelemek için yanları uzun bırakılır. Bu kesim, modern ve zarif bir görünüm sunar.

5-      Butterfly Bob Cut:

Modern ve iddialı bir tarzı temsil eden saç kesimi son dönemlerde popülerliğini devam ettirmekte. Bu kesimde de saçlar çene hizasında kesilir ve kat atılarak katmanlar oluşturulur. Bu katmanlı yapı, saçlara hacim ve yumuşak bir görünüm elde eder. Butterfly Bob Cut, ismini saçların arkasında bakıldığında bir kelebek kanadını andıran şeklinden alır.

Editör: Haber Merkezi - SN