Erzincan

Erzincan'da tarihin şahidi 400 yaşındaki cami...

Asırlar boyunca çok çeşitli medeniyetlerin ve kültürlerin hüküm sürdüğü kadim Erzincan topraklarında, yaklaşık 900 yıldır Müslüman Türklerin egemenliğinde sarsılmaz bir kültür oluştu. Her ne kadar depremler çok zarar verse de hala tarihin şahidi eserler göz dolduruyor.

Abone Ol

Fırat havzasında, Tarihi İpekyolu güzergahındaki Erzincan ve ilçeleri asırlar boyunca kültürlere ve medeniyetlere ev sahipliği yapıyor. 10. yüzyıldan bu yana Türklerin hüküm sürdüğü bu topraklarda tarihi eserler de tanıklık ediyor zamana..

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde bulunan Enbiya Bey Camii 400 yıllık geçmişiyle adeta zamanın tanığı bu kadim topraklarda.

Erzincan’ın tarihi ve doğal güzellikleriyle adından söz ettiren, Keban Barajı Gölü kıyısında yeşilin maviyle buluştuğu ilçesi Kemaliye’nin Bahçe Mahallesinde bulunan Enbiya Bey Camii’nin yapım tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte, 17. yüzyılda inşa edildiği tahmin ediliyor.



Anadolu'nun kültürel mirasının örneklerini yansıtan cami, iki ahşap direkle desteklenmekte ve batıdan doğuya doğru açılan eğimli bir arazi üzerinde bulunmaktadır.

Taş minaresinin yıkılması sebebiyle ahşap bir minare eklenen eser, ahşap hatıllarla desteklenen yöresel kırma taştan yapılmıştır.

Kemaliye’nin kültürel değerlerine ve yerel mimarisine eşlik eden cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Kemaliye'yi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği mekanların başında geliyor Enbiya Bey Camii.