"Mobil göç noktası aracı" hizmete başladı "Mobil göç noktası aracı" hizmete başladı

Muş istasyon caddesi üzerinde düzenlenen etkinlikte keman sanatçısının canlı performansı eşliğinde, ziyaretçiler hem birbirinden güzel fotoğrafları inceleme fırsatı buldu hem de çeşitli kitaplar arasında gezindi.
Kitap standında, tamamı Muşlu yazarların eserlerinden oluşan kitaplar sergilenirken 6 yazarın ise kitaplarına yer verildi. Ziyaretçiler, bu eserleri inceleyerek yazarlarla tanışma ve kitaplarını imzalatma fırsatı buldu. Özellikle genç okurlar, yerel yazarların kitaplarına büyük ilgi gösterdi.
Fotoğraf sergisinde ise, Muş'un tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan 22 fotoğraf sergilendi. Ziyaretçiler, keman sanatçısının canlı performansı eşliğinde bu eşsiz fotoğrafları inceleme fırsatı buldu. Sergilenen fotoğraflar, şehrin güzelliklerini gözler önüne sererek büyük beğeni topladı.
Muş’ta yaşayan ve 10 yıldır doğa fotoğrafçılığı yapan Muzaffer Göç, 3’üncü sergisini istasyon caddesi üzerinde açtığını belirterek, “Doğal fotoğrafçılığı ve hobi olarak fotoğrafçılıkla uğraşıyorum. Muşluyum. 10 yıldır bu hobiyle ilgileniyorum ve bu süre zarfında üçüncü sergimi düzenliyorum. Bugün, Muşlu yazarlarla birlikte güzel bir etkinlik düzenlemeyi düşündük. Etkinliğimizi, Muş'un merkezinde yer alan Atatürk Parkı'nda gerçekleştirdik. Fotoğraflarımız daha çok Muş'un kültürel ve doğal yapısıyla ilgili manzaralar ve tarihi yerleri ön plana çıkarıyor. İnsanlarımızın buraları gezmelerini istiyoruz. Amacımız, Muş'un tanıtımını yaparak turizme gereken ilgi ve alakayı göstermelerini sağlamak” dedi.
Muş’un en genç ve ödüllü yazarı Fatma Şenkaya, amaçlarının bölgede kitap okumayı geniş kitlelere ulaştırmak olduğunu belirterek, “13 yaşımdan beri yazıyorum ve şu an 21 yaşındayım. Muş'un ilk kadın yazarı ve ödüllü bir yazarıyım. Amacım, coğrafyamızda kitapları sevdirmek. Muş'ta büyük ihtimalle şu an sokakta yapılan ilk fotoğraf sergisi ve kitap etkinliğini düzenliyoruz. İnsanların ilgisinden çok memnunum. Coğrafyamızda kitap sevdirmek ve sanattı sevdirmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. Şu ana kadar 8 antoloji kitabı ve 2’de şiir kitabı olmak üzere toplamda 10 kitap yazdım” şeklinde konuştu.
Muş’ta kurduğu yayın evi ile birlikte bütün Muşlu yazarları bir çatı altında toplayan yayınevi sahibi Faruk Yiğit Araz, “Yayın evimiz, 2022 yılından beri faaliyet göstermektedir. Ana merkezimiz İstanbul'da olmakla birlikte, bu süreçte bir şube daha açtık. Kıymetli yazarlarımız, şairlerimiz ve bizler, bu çatı altında toplayarak edebiyata, sanata ve şiire dokunarak elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bu konuda toplumumuzun da desteğini ve katkısını ümit ediyoruz. Elimizi taşın altına koyduk ve çok şükür, şimdiye kadar beklentilerimizi karşıladık. Bundan sonra da devamı gelecek inşallah. Bu, sadece ilk adımdır. Yeni yazarlarımızla, farklı yazarlarımızla, Muş'ta ve Muş dışında, ulusal anlamda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konuda halkımızın, toplumumuzun ve yazarlarımızın desteklerini bekliyoruz. Sağ olsun vatandaşlarımız, halkımız, kitaplara, kültüre ve fotoğrafa beklediğimizden daha fazla ilgi gösterdiler. Bu da cesaretimizi artırarak daha fazla çalışma yapmamıza neden oluyor” şeklinde konuştu.

Editör: Seher Özbilir