İş Bankası'ndan kadınlara güzel haber... İş Bankası girişimci kadınlara özel bir kredi hamlesi yaptı. 100 bin liralık kredi için faiz ve teminat ödenmeyecek. “Girişimde Kadın Gücü” projesi kapsamında toplam 3 milyon TL tutarında kredi desteği sağlanacak.

Girişimci kadınların iş yapma kapasitelerinin gelişmesi, dijitalleşmeye uyum sağlamaları ve iletişim ağlarının güçlenmesi hedefiyle 2021 yılında hayata geçirilen “Girişimde Kadın Gücü” projesinde, eğitim desteğinin yanı sıra finansal desteğe de başlanıyor.

Halka Arz sayısı 120'ye çıktı... Halka Arz sayısı 120'ye çıktı...

100 BİN  TL’YE  KADAR FAİZ YOK

Proje kapsamında girişimci kadınlara 100 bin liraya kadar faizsiz kredi verileceği duyuruldu. Kredinin toplam ölçeği ise 3 milyon TL.

TÜRKONFED ve Türkiye İş Bankası iş birliği ile hayata geçirilen projenin teknik desteği ise UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi tarafından sağlanacak.

 EN FAZLA 100 BİN TL VERİLECEK

“Girişimde Kadın Gücü” projesi kapsamında verilen eğitimlere katılarak mentorluk desteği almaya hak kazanan kadınlar arasından seçilecek olan girişimci kadınlara verilecek olan kredi desteği en fazla 100 bin TL olmak üzere teminatsız ve sıfır faizli olarak sağlanacak.

3 milyon TL hacmindeki kredinin garantörlüğünü Applied Value Group (AVG), finansmanını ise İş Bankası üstleniyor.

ÖDÜL: SİLİKON VADİSİ GEZİSİ

Bu süreci başarıyla tamamlayan 10 girişimci kadına İş Bankası tarafından iş geliştirme desteği sağlanacak. 3 girişimci kadına ise ABD Silikon Vadisi ziyareti ödülü verilecek.

'ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR'

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, girişimcilik kültürünün, ekonominin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirterek “Bu kültürün inşası için bir yandan ülkemizde yüzde 14 seviyesinde olan girişimci kadın sayısının artması diğer yandan da kamu, özel sektör, STK ve üniversiteler gibi farklı alanlardan paydaşların bir araya gelerek, maddi-manevi kaynaklarını bu ortak amaç için kullanması gerekiyor. Girişimde Kadın Gücü, sadece sağladığı destekler değil paydaş çeşitliliği yönüyle de örnek teşkil ediyor” dedi.

5 YILDA 15 BİN GİRİŞİMCİ KADINA EĞİTİM HEDEFİ

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem ise girişimci kadınlara yönelik alınan her inisiyatifin çok değerli olduğunu vurgulayarak “Refah ve gelişmişlik düzeyinde iyileşme ve sürdürülebilir ekonomik kalkınma ancak kadınların da iş hayatının parçası olduğu bir dünyayla mümkün olabilir. Bu kapsamda Girişimde Kadın Gücü Projesi’nde yer alan kadınlar arasından seçilecek girişimci kadınları hem teminatsız hem de sıfır faizli bir krediyle finansal açıdan destekleyerek onların işleriyle ilgili hayallerine bir adım daha yaklaşmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Geleceğe Güç Katan Girişimci Kadınlar çatısı altında 5 yılda 15.000 girişimci kadına finansal okuryazarlık eğitiminin verilmesini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

'KADINLARIN İŞ HAYATINDA OLMASI CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİYOR'

Applied Value Group Türkiye CEO’su Reyhan Baylan ise “Grup olarak kadın istihdamı ve girişimci kadınların desteklenmesi önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Çünkü kadınların iş yaşamında aktif olarak yer alması yaratılan katma değeri artırırken toplumsal alandaki cinsiyet eşitsizliklerinin de önüne geçiyor. Biz de proje kapsamında garantörlüğümüzün yanı sıra girişimcilere düzenli mentorluk ve gönüllü eğitim desteği de vereceğiz." şeklinde açıklama yaptı.

EĞİTİMLERDE İKİ BİN KADINA ULAŞILDI

Türkiye’nin farklı bölgelerinde sektör ve ölçek fark etmeksizin çalışan girişimci kadınlara destek olmak amacıyla hayata geçirilen Girişimde Kadın Gücü Projesi kapsamında hazırlanan araştırma raporu ile girişimci kadınların mevcut durumları, hangi alanlarda ne tür ihtiyaçlarının olduğu tespit edildi. Ardından bu ihtiyaçlara yönelik eğitim modülleri geliştirildi. Bu modüller, “Girişimde Kadın Gücü Eğitim Portalı” aracılığı ile çevrim içi olarak erişime açıldı. 2022 yılında gerçekleştirilen bir adet kadın buluşması, dört adet yüz yüze ve sekiz adet de çevrim içi eğitim ile yaklaşık iki bin kadına ulaşıldı. Eğitimlerde başarılı olan 50 kadın girişimciye 2023 yılında 6-9 ay boyunca mentorluk desteği sunulacak.

Editör: Mehmet Yaşar Çiçek