Bakan Memişoğlu duyurdu: Erzincan Devlet Hastanesi’nin ne zaman açılacak? Bakan Memişoğlu duyurdu: Erzincan Devlet Hastanesi’nin ne zaman açılacak?

Ramazan ayında iftar sahur arası beslenme düzenindeki değişiklikler öncelikle bağırsakları etkiler. Kişi oruç tuttuğu bu süreçte vücudun dinlenmesine olanak sağlar, bu da bağırsaklar için oldukça faydalıdır. Ancak, zaten bağırsakları sorunlu olanlar için bu süreç riskli olabilir. Uzmanlar, kişilerdeki bu riski önlemek için Ramazan ayında bazı besinlerin bolca tüketilmesini önermektedirler. Peki, Ramazan ayında bağırsak temizliği nasıl yapılır ve hangi besinler bağırsakları temizler?

Bağırsakların Ramazan ayında sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için lifli ve probiyotik içeren besinlere ihtiyaç vardır. Ramazan ayında bu takviyeler alınmadığında, sindirim sistemini etkileyen sorunlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle uzmanlar, iftar veya sahurda bu tür besinlerin tüketilmesini tavsiye ederler.

Ramazan Ayında Bağırsak Temizliği Nasıl Yapılır?

Ramazan ayında sindirim sorunlarını önlemek için uzmanlar mutlaka bağırsak temizliği yapılmasını önerirler. Bu yöntem ile oruç tutarken şişkinlik, gaz sıkışması veya kabızlık gibi sorunların yaşanmasını engeller. Bunun için iftar ve sahur arasında, elma veya kuru kayısı, salatalık gibi bağırsakları çalıştıran besinlerin tüketilmesi önerilir.

Bağırsakları Temizleyen Besinler Nelerdir?

Karnabahar: İçerdiği lif açısından zengin olan karnabahar, sindirim sistemine doğal takviye sağlar. Uzmanlar, karnabaharın bağırsaklara daha fazla fayda sağlaması açısından haşlanmış formda, 3 günde bir tüketilmesini önerirler.

yoğurt1 (2)

Ev yoğurdu: Hem mide hem de bağırsak sağlığına fayda sağlayan ev yoğurdu, sindirim sistemini destekler.  Ramazan ayında saatler boyunca aç kalan mide, bir anda yemeği görünce işlevini kaybedebilir. Bu nedenle sahurda bir kase ev yoğurdu tüketmek, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.

tursu-nasil-yapilir-tursu-malzemeleri-ve-13546564_1794_ampEv turşusu: Bağırsak florasını artıran ev yapımı turşu, sindirim sorunlarını önlemeye yardımcı olur. Özellikle ilaç kullanan kişilerde görülen bağırsak rahatsızlığı için ev turşusu özellikle tavsiye edilir.

Nar suyu: Güçlü bir antioksidan olan nar suyu, bağırsak hareketlerini artırır ve sindirimi kolaylaştırır. İftar veya iftar sonrası tüketilmesi önerilir.

Bal ve elma sirkesi karışımı: Bir çay kaşığı bal ve bir yemek kaşığı elma sirkesini ılık suyla karıştırılarak hazırlanan bu karışım, sindirim sistemini güçlendirir ve bağırsakları temizler. İftardan sonra tüketilmesi önerilir. Bu karışımı tüketen kişide, gaz sıkışması veya şişkinlik gibi rahatsızlıklar meydana gelmez.

Bu besinleri düzenli olarak tüketmek, bağırsak sağlığını korumak için önemlidir. Ramazan boyunca sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen göstermek sindirim sorunlarını önlemenin yanı sıra genel sağlığın da korunmasını sağlar.

Editör: Haber Merkezi - SN