Her yıl amansız hastalıktan 3 milyon kişi hayatını kaybetti Her yıl amansız hastalıktan 3 milyon kişi hayatını kaybetti

Kişilerin cildinin üst tabakasında meydana gelen iyi huylu tümöre siğil adı verilmektedir. Siğiller farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkar. Çoğu zaman zararsız olan ancak estetik anlamda görüntüyü bozan bir hastalıktır. Fakat siğillerin tehlikeli olduğu tek durum bulaşması ve çabuk çoğalmasıdır. Yayılmaya meyilli olan siğiller en çok ayaklar ve ellerde görülür. Siğilin ortaya çıkmasına neden olan 100’e yakın virüsler vardır. Anal ve genital bölgelerde görülen virüslere papilloma virüsü denir. Çıktığı bölgenin pH dengesini bozarak küçük şişkinlikler halinde görülür. Bu da o bölgenin kurumasına sebep olur. Çocukluktan itibaren oluşum sağlayan siğillerin başlama oranı olmasının yanı sıra bulaşma riski de oldukça fazladır. Doktorlar bu bulaşma konusunda ciddi oranda uyarılarda bulunurlar. Özellikle ellerde çıkan siğillerin acil bir şekilde tedavi edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunmaktadırlar. Çünkü siğilli ellerin göz, vücut gibi yerlerle teması ciddi hastalıkların oluşumuna olanak sağlar.  Uzmanlar, cilt rahatsızlığı olarak bilinen siğillerin ortaya bir anda çıkmasının nedenini bağışıklık sisteminin zayıflamasına bağlıyor.

Siğiller hangi durumlarda bulaşıcı olur?

Bulaşma konusunda etkili olan siğiller, dolaylı ya da doğrudan yollarla vücudun farklı bölgelerinde olduğu gibi kişiden kişiye de bulaşma riski taşı. Bu nedenle vücudunun herhangi bir bölgesinde siğil olan bireylerin özel eşyaları kesinlikle kullanılmamalıdır. Ayrıca vücudunun da başka yerlere ve kişilere temastan kaçınması oldukça önemlidir. Siğil virüsü kişinin vücuduna geçtikten sonra yaklaşık dört hafta içinde etkilerini göstermeye başlar. Vücudunda siğili olan bireylerin kendine ait olan eşyaları örneğin, havlusu, terliği, kaşığı ve bardağı gibi eşyaları kesinlikle yüksek sıcaklıkta yıkanmadığı sürece kullanılmamalıdır. Bu ayrıntıların yanı sıra toplu alanlar olan hamam, havuz ve spor alanları gibi yerlerin de siğilerin bulaşma riskleri oldukça yüksektir.

Siğili geçiren doğal kürler nelerdir?

Kişilerin vücutlarında ilk siğili fark ettikleri anda derhal bir doktora başvurmaları gerekmektedir, çünkü erken tedavi yöntemleri siğillerin kontrol altına alınmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu tedavi yöntemlerinin yanı sıra evde doğal kürlerle siğillerinizden kurtulabilirsiniz. İşte o doğal kürler;

Sarımsak: 2 diş sarımsağı ezin ve siğil üzerine 10 dakika bekletin, günde 5 kez uygulayın.

Karbonat: 2 yemek kaşığı karbonatı sıcak su dolu kaba koyarak elleri veya ayakları yarım saat bekletin, günde 2 kez yapın.

Hint yağı ve toz maya karışımı: Hint yağı ve toz mayayı karıştırıp macun haline getirin, siğillere sürün ve bir saat beklettikten sonra sıcak suyla yıkayın.

Havuç: 3 adet havucu blenderdan geçirin ve siğillerin üzerine sürün.

Karahindiba: Sapındaki sütü siğillerin üstüne yaklaşık 2 hafta boyunca her gün sürün. Bu siğillerinizden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Editör: Haber Merkezi - SN