Buzağı malak destek başvuruları 7 Nisan’da başlayacak. Üreticiler, ilave desteklerle birlikte 11 bin 100 liraya kadar buzağı ve malak desteği alabilecek. 2024 yılı buzağı/malak desteklemesi 2’nci dönem başvurularının 7 Nisan’da başlayacağı duyuruldu. Edinilen bilgiye göre, 2024-2026 Yıllarında Yapılacak Hayvancılık Desteklemelerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı (2024/8760) ve 2024 Yılı Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği (2024/23) kapsamında yapılan 2024 Yılı Buzağı/Malak Desteklemesi 2.Dönem Başvuruları başlıyor. 

BUZAĞI MALAK DESTEK BAŞVURULARI NEREYE YAPILACAK?

Buzağı/Malak Desteklemesinden faydalanmak isteyen yetiştiriciler, herhangi bir yetiştirici/üretici örgütü veya kooperatif üyeliği bulunmuyorsa; bireysel başvurularını İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine, yetiştirici/üretici örgütü veya kooperatif üyesi olan yetiştiriciler ise bağlı bulundukları yetiştirici/üretici örgütü veya kooperatif üzerinden 07.04.2025 – 16.06.2025 tarihleri arasında (16 Haziran Pazartesi günü mesai bitimine kadar) başvurularını yapmaları gerekiyor. 

BİR TANE BUZAĞI DESTEĞİ NE KADAR?

Temel buzağı/malak desteği bin lira iken, üretici ilave desteklerle birlikte 11 bin 100 liraya kadar destek alabilecek. 

Buzağı Malak Destek

BUZAĞI MALAK DESTEĞİ İÇİN NE YAPMALI?

- Buzağı/Malağın TÜRKVET’te kayıtlı, destekleme yılı içinde (2024 doğumlu) ülkemizde doğmuş ve doğduğu işletme numarası ile cinsiyeti, ana kulak numarası ve doğum tarihi bilgilerinin mevcut olması,

- Buzağı/Malak TÜRKVET kayıtlarına göre en az 4 ay (120 gün) süreyle yaşamış olması,

- Buzağı/Malakların programlı aşıları (dişilerde brusella ve şap, erkeklerde şap) yapılmış ve VETBİS Sistemine kaydedilmiş olması zorunludur.

- Destekleme ödemesi HDS (Hayvancılık Destekleme Sistemi) veri tabanına başvurusu girilen buzağı/malağın doğduğu işletme sahibine yapılır.

BUZAĞI MALAK DESTEK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

2024 Yılı 2.Dönem Buzağı/Malak Desteklemesine başvuru yapmak isteyen yetiştiriciler, desteklemeyi hangi yetiştirici/üretici örgütü üzerinden almak istiyorlarsa, almak istedikleri örgüt üzerinden, kooperatifler aracılığıyla almak isteyenler bölge veya il üst birlikleri üzerinden, soy kütüğü ilave destekleme alacaklar damızlık sığır yetiştiricileri il birlikleri/damızlık manda yetiştiricileri il birlikleri üzerinden; herhangi bir örgüt üye olmayanlar ise doğrudan İl/ İlçe Müdürlüklerine başvuracaklar.

Önemli NOT; 1.Dönemde Başvurusu Olan Yetiştiriciler 2.Dönem İçinde Başvuru Yapmış Sayılmaktadır.
 
Destekleme süresi içerisinde ve ilgili mevzuat kapsamında, buzağıların/malakların zamanında küpeletilmesi, TÜRKVET ve E-Islah kayıt sistemlerine kaydettirilmesi, programlı aşılarının yaptırılması ve işletme bilgileri ile desteklemeye esas verilerin kayıt sistemlerinde güncellenmesinden yetiştiriciler sorumludur.

Editör: Haber Merkezi - SK