Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez 81 ilde uygulamaya alınan ücretsiz yaz okulu uygulaması sonunda başlıyor. Ortaokul ve Ortaöğretim kurumlarındaki kurslar il ve ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenmiş merkezlerde açılacak. Kursa kayıt olacak olan öğrenciden herhangi bir ücret alınmayacak.
1 Temmuz'da başlayacak olan yaz okulu uygulaması 29 Ağustos tarihinde sona erecek. Öğretmen Meb'in haberine göre, Yaz okulu uygulamasına ek olarak destekleme ve yetiştirme kursları 2 Eylül tarihinde açılacak.
Yaz Okulundan Kimler Faydalanabilir?
2. sınıftan itibaren tüm kademelerde öğrenci olanlar bulunduğu ilçedeki okullarda eğitim görebilecek. Ücretsiz yaz okulu uygulaması kapsamında 4 farklı alanda eğitim verilecek. Spor, Bilişim, Müzik ve Görsel Sanatlar olarak paylaştırılan bu dört alandan herhangi biri seçilebilecek.
Yaz okulunun yanı sıra Bakanlık Ortaokul 8. sınıf, lise 11. sınıf ve 12. sınıf öğrencileri için akademik derslere yönelik DYK kursu da verecek. Mezunlara yönelik kurs faaliyetleri ise halk eğitim merkezleri tarafından verilecek.
Yaz Kursları Kaç Saat Sürecek?
Yaz okulu kapsamında açılacak tüm kurslar saat 13.30'da başlayacak ve haftanın 5 gününe yayılacak. Her bir dersten günlük 2 saatten fazla planlama yapılamayacak. Kursların süresi 4 haftadan az ya da 8 haftadan fazla olamayacak.
Yaz Kursları neler?
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullar yaz boyunca cıvıl cıvıl olacak. Bu yıl ilk defa 81 ilde açılacak yaz okullarında 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12 nci sınıflarda öğrenim gören öğrenciler Spor, Görsel Sanatlar Bilişim ve Müzik alanlarında kurslara başvurabilecek.
Yaz Okulu kapsamında açılan kurslar saat 13.30'dan sonra ve haftada 5 gün olarak planlanacak.
Yaz dönemi kurslarında ve yaz okullarında öğretmen ve öğrenciler bulundukları yerleşim biriminde kurslara katılabilecek.
Yaz okulu derslerinin alt alanlarında şunlar bulunuyor:
Spor: Atletizm, Basketbol, Okçuluk, Futbol, Yüzme, Voleybol, Hentbol, Masa Tenisi, Halk Oyunları, Satranç
Görsel Sanatlar: Resim, Ebru Sanatı, Sanat ve Tasarım, Hat Sanatı, Fotoğrafçılık
Müzik: Gitar, Keman, Piyano/Org, Bağlama/Saz, Ud/Kanun, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Melodika
Bilişim: Yazılım, Robotik Kodlama, Ofis Programları, Arduino Programlama, Bilgisayarda Doküman Hazırlama, Bilgisayara Giriş