Erzincan’ın Çukurkuyu yerleşkesi Sarıgöl mahallesinde bulunan bu yer, 1700-1800’lü yıllarda Erzincan’ın manevi değerinin yetiştiği evdi.
Kaynaklara göre 1780’li yıllarda Erzincan’ın Çukurkuyu Sarıgöl mahallesinde görüntülere yansıyan evde dünyaya gelen Muhammed Vehbi yani halk arasında Terzibaba hazretlerin olarak bilinmektedir.
1780 dünyaya gelip 1847 yılında hayata gözlerini yuman Terzibaba hazretlerinin yaşadığı büyüdüğü baba evidir. Görüntülere getirilen yer evinin arka tarafı olan kiler yada tandırlık olarak kullanıldığı söylenmektedir. Kaynaklara göre, Terzibaba hz. Bu yerleşkede doğdu, bu yerleşkede hayatını sürdürdü. Kiler olarak çekilen görüntülerin hemen yanında evinin olduğu ve evine ait kalıntıların da bulunduğu görüntülere yansımaktadır.
Bu yerleşkede vefat eden mübarek şimdiler de bulunan Terzibaba türbesi bölgesine defin edildi. Öğlen vakti Çukurkuyu’da kılınan cenaze namazının ardından halk omuzlarda türbesi bulunan yere götürmek istedi. Omuzlarda taşınma sırasında ikindi ezanı okunuyor ve taput taşınamaz kadar ağırlaşıyor. Vatandaş taputu bırakmak zorunda kalıyor. O sırada birisi seslenerek: “bilmiyor musunuz ezan okunurken hiçbir iş yapmazdı mübarek şimdide taşınmak istemiyor” diye seslendi. Ezan bittikten sonra tekrar hafifleyen cenaze götürülerek defin edildi.
Görüntülere yansıyan yıkık yerin hemen ön cephesinde kapısı ve penceresi yeşil bir küçük mescit yapılarak yerinin belirlenmesi sağlanmış. Çekim yapılan yerin hemen arkasında Terzibaba hazretlerinin torunu Hafız Vehbi’nin de mezarlığı olduğu biliniyor.