Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, Dr.Faima İsrafilova tarafından yayınlanan Rusya’da Tefsir Örneği (Tataristan ve Dağıstan Örneğinde) isimli eser kitapseverlerle buluştu.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından paylaşılan bilgide “Fakültemiz hocarından Dr. Öğr. Üyesi Faima İsrafilova’nın yürütücüsü olduğu BAP, 03.07.2024 tarihinde başarıyla tamamlanmıştır. Proje kapsamında 1 makale ve 1 kitap olmak üzere iki önemli yayın gerçekleştirilmiştir. Projeye liderlik eden ve değerli katkılarından dolayı projeyi başarıya ulaştıran Dr. Öğr. Üyesi Faima İsrafilova’ya teşekkür ederiz” denildi.

Faima Israfilova

Rusya’da Tefsir Örneği (Tataristan ve Dağıstan Örneğinde) isimli eser, kitap satış sitelerinde İslam kategorisinde satışa sunuldu.

Erzincan’da Fahri Kur’an öğreticileri de bu genelgeye takıldı Erzincan’da Fahri Kur’an öğreticileri de bu genelgeye takıldı

Kitabın tanıtım bülteninde, “Kur’ân tefsirleri, Dağıstan ve Tatar Müslümanlarının kültürel ve tarihî yazılı geleneğinde çok önemli bir yer tutmaktadır. Nitekim bu durum, hayatta kalan dinî literatür, el yazmaları ve basılı eserler incelendiğinde daha da belirgin hale gelmektedir. Dağıstan’da ve Tataristan’da tefsir geleneği, genellikle burada yaşayan Müslüman toplumunun ideolojik ve politik mücadelesinin ana aşamalarını belirli bir şekilde yansıtmıştır.
Dağıstan’da ve Tataristan’da tefsir geleneği, bu bölgelerin zengin kültürel mirasının önemli bir parçasıdır. Her iki bölge de tefsir geleneğinin gelişimi ve yayılması açısından önemli merkezler olmuştur. Bu geleneğin derinlemesine incelenmesi, bölgenin dinî ve kültürel yapısını anlamak için kritik bir öneme sahiptir. Tefsir geleneğinin yanı sıra, bu bölgelerde yaşayan Müslüman topluluklar arasında Kur’ân’ın yorumlanması ve anlaşılması önemli bir yer tutmaktadır. Çalışmamız genellikle bu toplumların ideolojik ve politik mücadelelerini yansıtırken, aynı zamanda dinî ve kültürel mirasın korunmasındaki katkılarına da değinilecektir. Çünkü, bu bölgelerdeki Müslüman topluluklar arasında ortak bir dinî ve kültürel bağ mevcuttur ve bu bağların anlaşılması, dinî eğitim ve bilgi yayma faaliyetlerinin derinlemesine kavranması için önemlidir” denildi.

Editör: Haber Merkezi - SK