AK Parti Erzincan Milletvekilli Süleyman Karaman, Sonuçları yatırımcılar tarafından merakla beklenen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programında, Erzincan; başvurusu yapılan yatırım tutarı 90 milyon TL. olan 9 adet Ekonomik Yatırım Projesi ve yatırım tutarı 20 milyon TL. olan 42 adet Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırım Projeleri olmak üzere toplam yatırım tutarı 110 milyon TL. olan %50 hibe desteği sağlanacak 51 adet proje için Tarım ve Orman Bakanlığından onay aldığının müjdesini verdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programında 2024 yılı için başvurusu yapılan projelerde sonuçlar açıklandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür eden Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, “Tarım ve Orman Bakanlığı, KKYDP 15. ETAP kapsamında; Erzincan’dan başvurusu yapılan yatırım tutarı 90 milyon TL. olan 9 adet Ekonomik Yatırım Projesi ve yatırım tutarı 20 milyon TL. olan 42 adet Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırım Projesi olmak üzere toplam yatırım tutarı 110 milyon TL. olan 51 adet projeyi onayladı. Desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı beyefendiye Erzincan çiftçilerimiz adına teşekkür ederim" diyerek Erzincan’a müjde verdi..
Kırsal Kalkınma Yatırım Destek Programı;
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilen, kırsal alanların ekonomik ve sosyal kalkınmasını sağlamaya yönelik hibeler ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından sermaye yatırımları yapılan bir program. Bu anlamda üreticiler tarafından geliştirilen yeni teknik alet ve aletlerin tarımsal faaliyetler için kullanımını yaygınlaştırmak, daha yüksek kalite ve piyasa gereksinimlerini en iyi karşılayan üretim sağlamak, zor koşullarda çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmaktır. KKYDP hibesi ve KKYDP burs programının kullanımına ilişkin herhangi bir il kısıtlaması bulunmuyor. Ülkemiz sınırları içerisinde yer alan 81 ilin tamamı, belirlenen koşulları sağlaması ve KKYDP projesi kapsamında olması halinde Kırsal Kalkınma Yatırım Destek Programından yararlanabilmektedir.
Tarıma dayalı ekonomik yatırım konuları;
Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırımlar, Mevcut tesislerin kapasitelerinin artırılması ve teknolojilerinin yenilenmesi, modernizasyonu, Kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, Çelik silo, Soğuk hava deposu, Yenilenebilir enerji kullanan yeni seralar, Yenilenebilir enerji üretim tesisleri, Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, Hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması.
Kırsal ekonomik altyapı yatırım konuları;
Kırsal turizm, Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, El sanatları ve katma değerli ürünler, Bilişim sistemleri, El sanatları, Katma değerli ürünler, Su ürünleri yetiştiriciliği, Tıbbi bitki yetiştiriciliği yatırımları, Aromatik bitki yetiştiriciliği yatırımları, Aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri; Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından %50 oranında destekleniyor.