Doğu Ekspresinin ardından bu sene Türkiye'nin farklı bölgelerine yeni turisttik seferler konulmuştu. Bu seferlerden biride Mezopotamya Ekspresi. Peki Mezopotamya Ekspresi seferlerine nezaman başlayacak? Güzargah rotaları nereler? Biletfiyatları ne kadar? Tüm soruları cevabı haberimizde.
TCDD, tarihi ve doğal güzelliklerle dolu turistik tren Mezopotamya Ekspresi seferlerine 19 Nisan'da başlıyor.
Ankara'dan Diyarbakır'a Muhteşem manzara ve tarihi dokular arasıda uzanacak bu yolculuğun ilk seferi 19 Nisan Cuma 15:55 te Ankara'dan başlayacak. Tren Diyarbakır'dan 21 Nisan Pazar günü saat 12.00'de geri dönecek. Mezopotamya Ekspresi toplam 180 yolcu kapasitesine, 9 yataklı ve 1 yemekli vagona sahip. Yolculuk 24 saat sürüyor.
Gidiş geliş bilet fiyatı 17 bin lira
İki kişilik yataklı vagonlarda seyahat etmek isteyenler, gidiş için 9 bin lira, dönüş için ise 8 bin lira ücret ödeyecekler. Turistik Mezopotamya Ekspresi "özel tarifeli tren" statüsünde olduğundan diğer tarifeli trenlerde uygulanan öğrenci, öğretmen, gazi, engelli tarifleri uygulanmayacak.
2 kişilik geniş odalar
Vagonlardaki odalar, gece uyumak için yatağa dönüşebilen koltuklar, kişisel ihtiyaçlar için buzdolabı, lavabo, eşya dolabı, aydınlatma ve ısıtma gibi her türlü imkana sahip. Odalar geniş ve 2 kişilik. Yiyeek ve içeceğinizi yanınızda getirmelisiniz. Yemekhane mevcut fakat odanızda da yemeğinizi yiyebilirsiniz. Oda ısısını kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Her vagon içerisinde ortak 2 adet tuvalet mevcut ve tertemiz.
Mezopotamya Ekspresi Rotası
Mezopotamya Ekspresi, Ankara'dan Diyarbakır'a kadar uzanan eşsiz bir rota üzerinde seyahat tutkunlarına unutulmaz bir seyahat imkanı verecek. Ankara'dan yola çıkan tren, Kayseri, Malatya ve Elazığ'da mola vererek yaklaşık 1 gün sonra Diyarbakır'a ulaşacak. Bölgeyi keşfetmek isteyen yolcular, tarihi yerleri ziyaret edecek, yöresel lezzetleri tadıp yerel ürünleri satın alma imkanı bulacak.
Mezopotamya Turistik Ekspres; Kayseri ve Malatya'da üçer saat, Elazığ'da ise 4 saat mola verecek. Tren seferlerinin, Diyarbakır başta olmak üzere bölge ekonomisine de katkı sağlaması bekleniyor.