Hope elması olarak bilinen bu uğursuz mücevherin diğer bir adı mavi elmastır. Başka bir eşi zor bulunan bu elmas, 1642 yılında Fransız bir gezgin olan Jean Tavernier isimli bir gezgin tarafından Avrupa’ya getiriliyor.
Bu uğursuz elması Hindistan’da bir buda heykelinin gözünden alınmasıyla bir rahip bu elmasın kişiye uğursuzluk getireceğini söylemiştir.
ELMASIN UĞURSUZLUĞU
İlk olarak Tavernier, elması Fransa Kralı XIV. Louis’e satılmış olup, bir yıl geçmeden Tavernier, İspanya’da bulunurken köpekler tarafından parçalanarak hayatını kaybediyor. Kral Louis, elması karısı Marie Antoinette’e hediye olarak vermiştir. O da uğursuzluklara maruz kalmasının ardından 1830’da Daniel Elias isimli bir İngiliz, elması 200 bin lira civarı bir fiyata banker Hope’a satarak elinden çıkarmıştır. Hope, kısa bir süre sonra iflas ederek, çıldırarak hayatını kaybetmiştir.
Kanitovsky isimli bir Rus, tüm bu söylentileri saçma bularak, elması satın almıştır. Gözdelerinden bir soylu kadına armağan ediyor. Kısa bir süre içerisinde kadını, bir dostu bıçakla öldürerek, hayatını kaybediyor. Elmasın sıradaki sahibi Yunan Simon Monkaricies olmuş, elması Sultan Abdülhamit’e satmış ama karısı, oğlu ve kendisi bir kazaya kurban gidiyor. Abdülhamit’e bu elmas uğur getirmemiştir.
Bu uğursuz mücevher tüm sahiplerinin hayatını mahvederek, sürekli böyle devam etmiştir. Zamanın en zengin, en soylu kadınları bu mücevhere sahip olmak ayrıca onu takmak için yarışmıştır. Birçoğunun başına çok kötü felaketler gelmiş. Elmas’ın bilinen son sahibi Yunan Armatör Onasis’in eşi Tina olmuştur. O da kısa bir süre içinde vefat ediyor. Son olarak elmas, Amerika’da National Museum of Natural History’de sergileniyor.