Yeşilçam’ın duayen yönetmeni Günay Kosova vefat etti. 82 yaşındaki yönetmen Sultanbeyli’de ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Set Amiri, Senarist, Yapımcı ve Yönetmen kimliğiyle 1700 filmde görev yapan ve bir rekora imza atan ve Kayışdağı Darülaceze’de kalan Kosova, Alzheimer hastalığına karşı mücadele veriyordu. Ünlü yönetmen 2007 yılında eşi Astrolog Hülya Koçak’ı 2007 yılında evinin banyosunda ölü bulmasının ardından çok sarsılmış, annesi ve köpeğini kaybedince de büyük bir travma yaşamış, Sanatçı Yaşam Evi’nde kalmaya başlamıştı.

Gunay 3

Çağatay Ulusoy'dan Rekor Anlaşma! Bölüm Başına Dudak Uçuklatan Ücret! Çağatay Ulusoy'dan Rekor Anlaşma! Bölüm Başına Dudak Uçuklatan Ücret!

Musa Yatır, Günay Kosova’yı 2 yıl sonra yaptığı ziyaretinin ardından “Sinemamızın büyük değeri yönetmen Günay Kosova son durağı Kayışdağı Darülaceze’de yatalak, ne sinema dernekleri, ne sanatçı arkadaşları nerede? Çalışma arkadaşlarından ne ses, ne de ziyaret… Büyük yalnızlık” paylaşımını yapmıştı.

Gunay

22 Haziran 1942 Amasya doğumlu olan Kosova,  Erhan Tuncer’in “Üçüncü Adam” sitesine verdiği röportajda 1959 yılında sinemaya nasıl adım attığını “İzmir’de, Kocamdan Ayıramazsın diye, İhsan Tomaç var eski yönetmenlerden, film çekiyorlar. Orada da benim arkadaşım set amirliği yapıyor… Beni aldı, “Gel bana yardımcılık yap…” dedi. Oradan girdim. Atilla Örgün’ün de ilk filmidir. Sevim Tuna eski assolist… Orada başladım” sözleriyle anlatmış ve kendi filmlerini çekmeden önce Kartal Tibet, Türker İnanoğlu ve Yılmaz Güney’in filmlerinde çalıştığını ifade etmişti.

Editör: Haber Merkezi -BC