2000 yılı sonrası SGK girişi başlatılanlar kademeli emeklilik sisteminden faydalanabilecek mi? sorusu gündemde sıcaklığını koruyor. EYT müjdesi verildikten sonra bu fırsatı kaçıranların faydalanabileceği kademeli emeklilik 2000 ve 2008 arası SGK girişli olanları etkileyecek mi?

Meclise düşmesi beklenen torba yasa kapsamı içinde bulunan en önemli maddelerden biri erken emeklilik teklifiydi. Kısmi ya da kademeli emeklilik formüllerine yönelişin söz konusu olduğu bu teklifte sistemin yepyeni bir hal alacağı söyleniyor.

Kademeli Emeklilik Sistemi ile Erken Emekli Olacaklar Kimler?

Kademeli erken emeklilik sistemi kimleri kapsayacak? merak ediliyor. Son dönemlerde konuşulan en önemli konu 2000 ve 2008 yılları arası SGK kaydı bulunanlar için gelecek yeni düzenleme oldu.

Erzincan İş-Kur’dan hibe desteği duyurusu Erzincan İş-Kur’dan hibe desteği duyurusu

Türkiye'deki emeklilik sistemini kökten değiştirecek bir sürece geçiş yapılıyor. Cumhurbaşkanının kademeli emeklilik sistemini vurguladığı yeni dönemde 1999 yılı öncesi sigortalı olanlara tanınan hakkın 2000 yılı sonrasında sigorta girişi olanlara da tanınması bekleniyor.

Kademeli Emeklilik Yasası Ne Zaman Meclise Düşecek?

EYT'den faydalanamayan kapsam dışında kalanlar emeklilik reformu beklentisi için de detayları takip etmeyi sürdürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından torba yasa onaylandığı anda konuyla ilgili açıklama yapılması bekleniyor. Eğer beklendiği gibi bir sonuç elde edilirse 2000 yılı sonrası işe başlayanların 6 yıla kadar erken emeklilik hakkına sahip olabileceği iddia ediliyor.

Editör: Haber Merkezi 1