Asgari ücret zammı Temmuz ayında yüzde 34 olarak belirlendi. Asgari ücret net 11.402 TL'ye yükseldi. Asgari ücrette devlet desteği artarken 2023 yılında toplam zam oranı yüzde 107'yi aştı. Yıl sonu yaklaşırken, 'Asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak' sorusu gündemdeki sıcaklığını artırıyor. İşçi, işveren ve hükümetten oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında Ocak zammı için 4 toplantı yapacak. Başkan Erdoğan'ın talimatıyla hükümet 'Çalışanlar enflasyona ezdirilmeyecek' parolasıyla asgari ücret çalışmalarına başladı. Asgari ücret için pazarlıkların başlayacağı rakam ortaya çıktı...

Temmuz döneminde asgari ücret net 11.402 TL'ye brüt ise 13.414 TL'ye yükseldi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ara zammı yüzde 34 olarak belirledi. Ocak zammı ile beraber asgari ücrete yeniden zam gelecek. Asgari ücret 2024 ne kadar, kaç TL olacak?

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU ARALIK AYINDA TOPLANACAK

Taksilerde Artık Panik Bütonu Olacak! Taksilerde Artık Panik Bütonu Olacak!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yetkilileri yeni ücretin tespiti için hazırlıklara başladı. Asgari ücret her yıl aralık ayında işçi, işveren ve hükümetin 5'er kişilik temsilcilerinin yaklaşık 1 aylık çalışması sonucu uzlaşma yoluyla belirleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın üyelerinden birinin başkanlık ettiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu genellikle 3 iştişare, 1 karar olmak üzere 4 toplantı sonunda yeni asgari ücreti belirliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ