Devlet şartları uygun olan vatandaşlara karşılıksız 30 bin TL’den başlayarak ödeme yapıyor. Başvuran vatandaşlara karşılıksız ödemeler hemen yatıyor. İşte, karşılıksız devlet desteği detayları…

Çiftçilere özel olarak devlet desteğine dair detaylar netlik kazandı. Tarım ve Orman İl Müdürlükleri’ne yapılacak başvurularla,  çiftçi hibesine dair ödemeler hazırlanıyor. Büyükbaş hibe desteğine ek olarak çeşitli alanlarda çiftçilere özel 30 bin TL’den 3 milyon 500 bin liraya kadar ödeme yapılıyor. Şartları karşılayan çiftçilerin başvurularını Tarım ve Orman İl Müdürlükleri alıyor. İşte,  çiftçi hibe desteğine dair ayrıntılar…

2024 ÇİFTÇİ HİBE DESTEĞİ

Çiftçi hibe desteği şartlarını karşılayan vatandaşlar bulundukları ilin Tarım ve Orman İl Müdürlükleri aracılığıyla müracaatlarını tamamlamaları gerekiyor. Gerekli belgelerin hazır bulundurularak müdürlüğe gidilmesi gerekiyor.

BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK HİBE DESTEĞİ ŞARTLARI NELER?

Ciftcilere Devlet Destegi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 18 yaşını dolduran çiftçilerin bazı özel şartları da taşıması gerekiyor. ÇKS kaydı bulunan çiftçilerin son 1 senedir hayvancılık işiyle meşgul olması şartı gerekiyor. Bu şartları sağlayan çiftçiler projelerini hazır olarak il ve ilçe müdürlüklerine götürmesi gerekiyor. Ayrıca başvuruda bulunan vatandaşların daha önce hibe almamış olması lazım. Büyükbaş hayvancılık hibe desteği almak isteyenlerin büyükbaş olarak 10 – 50 arasında, küçükbaş olarak ise 100 – 300 arası hayvanı olması gerekiyor.

BÜYÜKBAŞ HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU

Büyükbaş hibe desteği almak isteyen çiftçiler başvurularını yapmak için ikametgâhlarına bağlı olan Tarım ve Orman İl Müdürlüklerine müracaat etmeli gerekiyor. Şartları sağlayan çiftçilerin gerekli evrakları eksiksiz götürmesi şarttır. Projelerinin onaylanmasıyla birlikte ise hibe desteği hesaba yatırılıyor.

GENÇ ÇİFTÇİ HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU

Genç çiftçilere özel olarak sağlanan hibe desteği 30 bin TL’ye kadar yapılıyor. Projelerini sunan gençlerin koyun besiciliğiyle uğraşmak istemesi halinde başvurular;  Tarım ve Orman İl Bakanlıkları’ndan gerçekleştiriliyor. Büyükbaş hayvancılık hibe desteğinden ayrı olarak genç çiftçilere koyun hibesi olarak yapılacak ödemeden yararlanmak için gerekli evraklar eksiksiz olması gerekiyor.

BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK HİBE DESTEĞİ NE KADAR YAPILACAK

Büyükbaş hayvancılık hibe desteği almak isteyen çiftçilerin yeni tesis projesi kapsamında alacakları miktar 3 milyon 500 bin TL’ye yükseliyor. Kısmi olarak yapılan yarım yatırımları tamamlamak içinse çiftçilere 2 milyon 500 bin TL’ye kadar destek veriliyor. Ayrıca modernizasyon ve teknoloji yenileme projeleri kapsamında ise çiftçilere hibe desteği 2 milyon 500 bin TL’yi buluyor. 

Akaryakıta yeni zamlar kapıda Akaryakıta yeni zamlar kapıda

Büyükbaş hayvancılık hibe desteği için ayrıca 4 ay ve üstündeki malak-buzağı desteği 350 TL, 4 ay ve üstünde soy kütüğüne bağlı malak için 500 TL, anaç manda için 250 TL, soy kütüğüne bağlı olan mandalar için 400 TL, malak için 150 TL ve soy kütüğüne kayıtlı olan malak içinse 400 TL veriliyor.

Editör: Mihrimah Nefise Durdağ