Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 30 bin temizlik personeli alımı için başvuru ekranı merakla araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 30 bin ilave temizlik personeli alımı için düğmeye basıldığını açıklamış ve başvuruların bugün başlayacağını duyurmuştu. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, İŞKUR TYP aracılığıyla yapılacak bu alımlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilecek.

OKULLARA PERSONEL ALIMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

30 bin temizlik personeli alımı için başvuru tarihleri henüz netleşmedi. Ancak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, başvuruların 23 Eylül Pazartesi günü başlayacağını ifade etmişti, henüz açıklama gelmedi. 

Öte yandan başvurular e-Devlet, ALO 170 ve hizmet birimleri üzerinden alınacak, 3 gün sürecek.

MEB 30 BİN PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER?

Okullarda istihdam edilecek 30 bin temizlik personeli alımı için başvuru şartları henüz açıklanmadı. Ancak geçmiş şartlar göz önüne alındığında adaylardan şu koşulları yerine getirmesi bekleniyor:

120 bin kişilik kontenjana ek olarak, 30 bin kişilik yeni bir kontenjan daha 6 ay süreyle tahsis edildi. Bu kişiler haftada 5 gün çalışacak ve iş gücü uyum programı kapsamında değil, tamamen farklı bir programla işe alınacaklar.

Başvuru şartlarına göre, adayların:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
18 yaşını tamamlamış olması,
Emekli veya malul aylığı almıyor olması,
Öğrenci olmaması,
Başka bir işte sigortalı olmaması,
İş süresince adres kayıt sisteminde belirtilen adreste ikamet etmesi,
İŞKUR'a kayıtlı olması gerekiyor.

30 BİN TEMİZLİK PERSONEL KADROLU MU?

Okullarda temizlik personeli istihdamı ile ilgili sorulara yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, şu anda 45 bine yakın okulda kadrolu temizlik elemanının bulunduğunu belirtti. Ayrıca, taşeron personel ile sürecin yönetildiğini hatırlatan Tekin, taşeron personelin kadroya geçmesiyle bazı sorunlar yaşandığını ifade etti. Bu sorunları çözmek amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte Toplum Yararına Program (TYP) projesini başlattıklarını kaydetti.

Yıldızlar altında gizli cennet Yıldızlar altında gizli cennet

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullara alınacak 30 bin temizlik personelinin taşeron mu yoksa kadrolu mu olacağına dair henüz bir açıklama yapmadı. Bu konunun, başvuru kılavuzunun paylaşılmasıyla netlik kazanması bekleniyor.

Kaynak: Sözcü

Editör: Haber Merkezi - SK