Yeni yıla günler kala, belli olan birçok karar ve bilgiler açıklanmaya başladı. Bunlardan biri de merakla beklenen harçlar oldu. İşte 2024 yılı için açıklanan vergi, pasaport ve gelir vergisi harç tutarları…

Yeni yıl itibariyle bazı vergi oranları ve harçlar yeniden değerleme oranları doğrultusunda arttı. Gelir vergisi başta olmak üzere tüm tarifeler ile mükelleflerin yararlanacağı istisnaların da tutarları belli oldu. Buna göre 3 yıldan daha fazla olan pasaport harç ücretleri 7.833 TL olarak belirlendi. Diğer taraftan en çok merak edilen konulardan biri olan yurtdışından alınan cep telefonu harçları da 31.692 TL olarak belirlendi.

Yemek Parası da Arttı

Aylık olarak ödenen ve günlük tutardan hesaplanan yemek parası da yeni yıl ile birlikte artıyor. Günlük olarak 110 TL olan yemek parası 170 TL olurken, 56 TL olan yol parası da 88 TL olarak arttırıldı. Buna göre aylık olarak yemek parası 4.420 TL olurken yol parası da 2.888 TL oldu.

Türkiye'nin en yoksul ve en zengin illeri belli oldu Türkiye'nin en yoksul ve en zengin illeri belli oldu

Kira Geliri İstisna Oranı Arttı

Mükelleflerin faydalandığı kira ve istisna oranları artarken bunlardan biri olan kira istisna oranında da artış oldu. 2023 yılında 21.000 TL olan kira istisna tutarı 33.000 TL olarak arttırıldı. Öte yandan değer artış kazancı da 87.000 TL’ye yükseltildi.

Editör: Erzincan Net