Mümin kardeşliği nedir? Adil düzen nedir? Mümin kardeşliği nedir? Adil düzen nedir?

Bir virüs hikayesidir gidiyor bugünlerde. Vücudumuz en ufak “sos” verdiğinde şüphelenip hastanenin yolunu tutuyoruz.

HANGİ VİRÜS TEHLİKELİ?

Bir virüs hikayesidir gidiyor bugünlerde.

Vücudumuz en ufak “sos” verdiğinde şüphelenip hastanenin yolunu tutuyoruz.

Kanser vakaları arttı deyip sık sık “check up”tan geçiyoruz.

Topluluklardan uzak duruyor, kendimizi korumaya çalışıyoruz.

Bunlar yapılması gereken gayet doğal işler ve alınması gereken tedbirler.

Peki aynı özeni ruhsal durumumuz ve manevi dünyamız için gösteriyor muyuz?

Fizyonomimizi alt üst eden bir virüsten binlerce kere daha tehlike saçan manevi virüslere ne demeli?

Vücudu kemiren bir kanser gibi ruhları kirleten ve daraltan ruhsal sıkıntılar, manevi tatminsizlikler, doymak bilmeyen nefisler, kıymet bilmeyen kişilikleri nereye koyacağız?

Yalan, talan, haram, gıybet, çekememezlik, riya/gösteriş, israf, kul hakkı, nankörlük, şükürsüzlük vb. mikroplar almış başını gidiyor.

Peki bu manevi mikropları teşhis etmek ve tedavi yoluna gitmek için ne zaman “check up”a gireceğiz?

Vücudun kırışıklıkları ve düzeltilmesi için botokslar yaptırırken; ruhumuzum güzelleşmesi için manevi anlamda botokslar yaptırma zamanı gelmedi mi?

Vücudumuzdaki toksinleri dışarıya atmayı sağlayan perhizler ve detoksları yaptırırken; nefisteki kirleri ve günahları giderecek ruhsal detoksları ne zaman uygulayacağız?

Kilolarımızdan kurtulmak ve incelmek için hiçbir masraftan kaçınmadan saunalara, spor salonlarına gidip envai çeşit seanslara girerken; bize hiçbir masraf çıkarmayan, maddi külfeti olmayan ama manevi değeri çok yüksek olan ruhları diriltici seansları ıskalıyor muyuz?

Bedenlerimizin ve yüzlerimizin temizliği ve bakımı için kuaförlere ve güzellik merkezlerine akın ederken; ruhların tezyini için manevi bakım ve onarıma ne zaman sıra gelecek?

Koruyucu hekimlik adına takviye ürünler alırken; dünya ve ahiretimizi kurtaracak takviye edici, takvaya götürücü ibadet ve güzel işleri, insana dokunan çevreye duyarlı aktiviteleri yerine getiriyor muyuz?

Bedenlerimizi örten ve bizi güzelleştiren kıyafetlere harcama yapmaktan çekinmezken; aklımızı ve ruhumuzu örten ve karartan zararlı maddelerden ve akımlardan kendimizi ve yakınlarımızı koruyabiliyor muyuz?

Ciltlerimize iyi gelen sabunları ve kremleri acımadan kullanırken; gönüllerimize ve ruhlarımıza iyi gelecek derde derman, sadra şifa merhemleri ne zaman süreceğiz?

Ne dersiniz, hangi virüs tehlikeli sizce?

Editör: Mehmet Yaşar Çiçek