Doğada kendiliğinden yetişen bazı bitkilerden oluşan şifalı meyveler, vücut için vitamin ve mineral depoluyor. Karamuk dikenli yapısıyla bu meyvelerden birisidir. Ekşimsi ve mayhoş tadı olan bu şifa kaynağı karamuk bitkisi, kurutulmuş şekilde satılıyor.  Karamuk meyvesinin faydaları…

Dikkat! Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nin kapsamı genişletildi Dikkat! Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nin kapsamı genişletildi

Belirli mevsimlerde memleketlerine giden kişiler, doğada kendiliğin yetişen bu bitkiyi topluyorlar.  Diyabetten, iltihaba kadar birçok hastalığa şifa olan karamuk meyvesi doğada kendiliğinden yetişiyor.  Kaynatılarak tüketilen karamuk bitkisinin ekşimsi bir tada sahiptir.  Vücutta antikor üreterek birçok hastalığa şifa oluyor. Bitkinin genelde meyvesi ve kökü kullanılıyor. Ayrıca yaprağı ve dikeni de şifa kaynağı olduğu düşünülüyor.

  KARAMUK MEYVESİNİN FAYDALARI

Soğuk algınlığına iyi gelerek iltihabı söküyor. Diyabet hastalarına şifa kaynağı oluyor.  Kalbi koruyarak tansiyonu düşürüyor.  Bakterileri ve enfeksiyonu yok ederek bağışıklığı güçlendiriyor.

KARAMUK NASIL BİR MEYVE?

Dikenli bir yapıya sahip olan karamuk meyvesi eldiven ile toplanır. Ağaçtan toplanması zahmetli olup bu işlem yedi ila sekiz saat sürer.  Kuru ile yaş olarak satılan bu meyve vişne hoşafı, üzüm hoşafı yapılarak tüketiliyor. Tatlı bir ekşiliğe sahip bu meyve tatlılarda kullanılabilir.

KARAMUK MEYVESİ NASIL TÜKETİLİR?

Kurutularak ve taze tüketilir.  Karamuk meyvesinden tatlı, şurup ve hoşaf yapılabilir.  Çorba ve bulgur pilavına yapraklarının tat vermesi için kullanılır.

Kaynak: Haber Merkezi