Antioksidan bakımından zengin besinlerden biri olan nar,  fazla çeşitlilikle tüketiliyor. Narın kabuğu, tohumu ve meyve kısmı alternatif tıpta sağlık anlamında kullanılıyor. Son zamanlarda ise en popüler olan tüketim şekliyse sirkesi oldu.

MALZEMELER

5 adet nar 

1 yemek kaşığı tuz

Su

NAR SİRKESİ YAPILIŞI

İlk önce narları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyarak, narı ayıklayın. Ayıklanan 5 adet narı 5 litrelik cam bir kavanozun içerisine koyun. İçerisi su dolana kadar ekleyin. Tahta bir kaşık yardımı ile narları aşağı doğru ezin. Daha sonra içerisine bir yemek kaşığı tuz ekleyin. Hızlı mayalanması için yarım yemek kaşığı elma ya da üzüm sirkesi ilave edebilirsiniz.  Kapağını kapattıktan sonra üzerine bir bez örterek, ışık görmeyen serin bir yere bırakın 2 ay kadar sonra posasını sürerek tüketin.

Erzincan'da Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Denetimleri Başladı Erzincan'da Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Denetimleri Başladı

Nar Sirkesi9

NAR SİRKESİNİN YARARLARI!

Fenolik bileşenler bakımından zengin olan nar sirkesi, vücut içindeki virüs ve bakterileri işlevsiz hale getiriyor. Özellikle kanda besinlerden kaynaklı çoğalan iltihaplı hücreleri idrar yoluyla atmaya yardımcı oluyor. Kanserli hücrelerin çoğalmasının önüne geçiyor. Bu sayede kanser hastalıklarının yaşanma riskini de ortadan kaldırıyor. Kalp ve damar hastalıklarını önleyerek, nar sirkesinden tam faydalanmak için uzmanlar sabah aç karna bir kaşık tüketilmesini öneriyor.  Sabah bir kaşık tüketilen nar sirkesi mide asidini dengeliyor.  Aşırı besin tüketiminin önüne geçiyor.  Vücudun ihtiyacı olan C ev E vitaminlerini sağlayarak cilt katmanı olan dermis tabakasının deforme olmasını engelliyor. Aşırı gözenek oluşmasını önlüyor. İçerdiği antioksidan maddeleri sayesinde alfa lipoik asit ve luteinler hücrelerin dinç ve genç kalmasını sağlıyor.

Editör: Mihrimah Nefise Durdağ