Peki, petek temizliği nasıl yapılır? İşte detaylar…

Jandarmaya 9.690 sözleşmeli personel alınacak Jandarmaya 9.690 sözleşmeli personel alınacak

Dünya genelinde bu yıl sıcaklıklar aşırı derecelerde yükseldi. Artan hava sıcaklıkları dünyada hayatı olumsuz yönde etkilerken, bu durum ülkemizde de olumsuz birçok sonuca yol açtı. Orman yangınları, deniz seviyesinin yükselmesi ile artan sera etkisi ve yükselen sıcaklıklar gibi kavurucu havalar yerini yavaş yavaş sonbahara bırakmaya başladı. Soğumaya başlayan havalarla birlikte kışa hazırlık dönemi de gelmiş oldu.

Kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte doğalgaz faturaları da hızla yükseliyor. Artan doğalgaz faturaları maddi anlamda ciddi bir külfet oluşturduğu için, doğalgazı en verimli şekilde kullanmak gerekiyor. Kış soğuklarında mağdur olmamak ve evin iyi ısınmasını sağlayarak faturadan tasarruf etmek adına, petek temizliği dönemi de başladı. Kış gelmeden petek temizliğini ve bakımını yaparsanız, kış soğuklarında mağdur olma ihtimalini düşer. Peki evde petek temizliği nasıl yapılır? İşte detaylar…

KIŞ GELMEDEN PETEK TEMİZLİĞİ YAPILMALI

Kış aylarında kombi kullanımı haliyle artıyor ve bu da doğalgaz faturalarının hızla yükselmesine neden oluyor. Faturadan tasarruf etmek ve evin iyi ısınmasını sağlamak için petek ve kombi bakımını yapmak gerekiyor. Ancak kombi bakımı ve temizliği için uzman desteği almanız tavsiye ediliyor. Yılda en az 1 kez yapılması gereken bu bakımlarda petek temizliği nasıl yapılır?

Kış ayına girmeden ve kombiyi açmadan önce petek temizliğinin yapılması gerekir. Petek temizliği sonrasında doğalgaz faturalarında bir düşüş yaşanabilir. Özellikle radyatörlerin alt kısmına çöken ve suyun hareketini kısıtlayan kir ve çözeltiler, kombiyi zorlayarak faturanın kabarmasına neden olur.

PETEK TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Evde petek temizliği yapmak için önce peteği dıştan iyice temizlemek gerekir. Ardından peteğin vana bağlantılarını söküp, peteği de yerinden söktükten sonra banyoda içini temizleyebilirsiniz. Peteği yan çevirin ve içinden pisliğin akmasını bekleyin. Peteğin içinin tamamen boşalmasını sağlamak için üstte kalan kısımdan takviye yapabilirsiniz. Bu işlem sonrasında peteğinizi yerine asabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi