Türkiye’de Anadolu’nun dağlarında mantar yetişiyor. Sağlıklı ve lezzetli mantarların yetiştiği ülkemizde mantar sotesi de çok lezzetli yapılıyor. Özellikle nemli havaları seven mantar B ve D vitamini eksikliğini giderdiği için mucize bir besin kaynağıdır.

Mantar kalp sağlığını da destekleyerek kolesterol seviyesini de düzeliyor. Düşük kalorili olduğu için vücuda kilo aldırmayan mantar,  içerisinde bulunan antioksidan sayesinde de iltihap sökücü görevi görüyor. Ayrıca, mantar sote yaparken bilinmesi gereken püf noktaları vardır. Lezzeti adeta 5’e katlayacak, mantarın vitamini ve minerali de ayrıca kaybolmuyor.  Mantar sotenin lezzetini artıracak en önemli besin sarımsaktır. Sarımsak mantar soteye lezzet katarken besin değerini de daha fazla artırıyor. Bu nedenle mantar sote yaparken ezilen sarımsakları güzelce kavurarak mantar soteye kattığı lezzet damağınızda anında fark edeceksiniz.

Kış lastiği ne zaman takılmalı? Hangi araçlarda zorunlu? Kış lastiği ne zaman takılmalı? Hangi araçlarda zorunlu?

MANTAR SOTE MALZEMELERİ:

2 adet orta boy soğan

3 adet yeşil biber

3 diş sarımsak

3 adet domates

500 g kültür mantarı

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

1 tutam maydanoz 

MANTAR SOTENİN HAZIRLANIŞI:

İlk önce soğanları ince ince doğrandıktan sonra yeşil biber ve sarımsakları da ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyduktan hemen sonra küp küp doğrayarak mantarların kabuklarını soyarak ve ince ince dilimleyin. Tavaya çok az sıvı yağ koyduktan hemen sonra soğan, biber ve sarımsakları 1-2 dakika kavurmak gerekiyor. Salça ve pul biberi ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. İnce dilimlenen mantarları ilave ederek mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Mantar suyunu iyice çektikten sonra domatesleri de ekleyin ve mantarları iyice yumuşayana kadar pişirin. Mantar sote servise hazırdır.

Kaynak: Haber Merkezi