TBMM’ye kadrolu kura ile 275 işçi alınacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı kadrolarından istihdam edilmek üzere kadın ve erkek olmak üzere, en az ilkokul mezunu kura ile 275 işçi alınacak.

İşte alınacak işlerin meslekleri “Araç Yıkama İşçisi, Asansör Bakım ve Onarım İşçisi, Aşçı, Atık Toplayıcısı, Bahçıvan, Bakıcı Anne, Bulaşıkçı, Cankurtaran, Ciltçi, Çamaşırhane İşçisi, Çatı İşçisi, Çilingir, Dijital Baskıcı, Dönerci, Döşemeci, El Dekor Süslemeci, Elektrikçi, Elektronikçi, Fayans İşçisi, Garson, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, İnşaat Boyacısı, Kaynakçı, Kebapçı, Kontrol ve Otomasyon Görevlisi, Marangoz, Metal / Alüminyum Doğramacı, Ofset Baskıcı, Perdeci, Pideci, Resepsiyon Görevlisi, Sıva İşçisi, Şoför, Taş İşçisi, Taşıma İşçisi, Temizlik İşçisi, Terzi” olarak bir çok alanda kadın ve erkek olmak üzere 275 işçi alınacak.

Prof. Dr. Samet Arslan deprem sonrası bölgeyi uyardı Prof. Dr. Samet Arslan deprem sonrası bölgeyi uyardı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı kadrolarına “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda noter huzurunda dijital ortamda yapılacak kura çekimi usulüyle 275 (ikiyüzyetmişbeş) sürekli işçi alınacaktır. 

1-  Başvuru şartları 

a. 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,
b. Başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak,
c. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
ç. Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
d.  Erkek adayların askerlikle ilişiği bulunmamak; askerlik durumu itibarıyla muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, tecilli veya muaf olmak,
e. Görevini yapmasına engel olabilecek devamlı vücut ve akıl hastalığı ile engeli bulunmamak, f. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak (dul ve yetim aylığı alanlar hariç),
g.  Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta iken görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak,
ğ. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,
h. Bu ilanın ekinde yer alan TBMM Sürekli İşçi Alımı Aranan Nitelikler Tablosundaki ünvanlara ilişkin özel şartları taşımak, 
ı. TBMM Sürekli İşçi Alımı Aranan Nitelikler Tablosundaki öğrenim şartlarında yer alan ilgili alan, bölüm ya da programdan son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak.
2- Başvurunun başlangıç ve bitiş tarihleri
Başvurular 14.10.2024 Pazartesi günü saat 09:00’da başlayacak olup, 27.10.2024 Pazar günü saat 23:59’da sona erecektir.
3- Başvurunun yeri ve şekli
a. Başvurular e-Devlet Kapısı üzerinden TBMM/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı internet adresinden (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) elektronik ortamda yapılacaktır.
b. Başvurular Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) internet sitesi üzerinden alınacak olup, şahsen, belgegeçer (faks), kargo, posta, e-posta vb. yollarla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. 
c. Kariyer Kapısı sisteminde yarım kalan ve tamamlanmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve ilanda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından, istenilen belgelerin başvuru aşamasında sisteme yüklenmesinden, başvuruda bulunan adaylar sorumludur. Bu hususlara riayet etmeyen adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaktır.
ç. Yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olup, bu ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin denkliği olan adayların, diploma veya mezuniyet belgesi yerine denklik gösterir belgelerini pdf formatında “Diğer Belgeleriniz” alanında bulunan “Denklik Belgesi” kısmına yüklemeleri gerekmektedir.
d. Erkek adayların askerlik bilgileri Millî Savunma Bakanlığından otomatik olarak gelmektedir. Askerlik bilgilerinde hata olan adayların herhangi bir askerlik şubesinden askerlik bilgilerini güncellemeleri, bilgileri güncellendikten sonra başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvuru tarihleri içerisinde askerlikle ilişiği olmadığını belgeleyemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.
e. Başvuru sırasında e-Devlet Kapısı sisteminde mezuniyet bilgileri bulunmayan adayların mağduriyet yaşamamaları için mezuniyetlerine ilişkin gerekli sistem güncellemelerini mezun oldukları eğitim kurumlarından yapmaları gerekmektedir. Başvuru tarihleri içerisinde mezuniyet bilgilerini sistemde güncellemeyen adayların başvuruları gerçekleşemeyecektir. 
f. Başvuru için ilgili meslek kodundan deneyim şartı (SGK prim gün sayısı) aranan adaylar bu durumu belgelemek üzere, e-Devlet Kapısı üzerinden barkodlu SGK Uzun Vade Hizmet Dökümü (İşyeri Ünvan Listeli) veya meslekle ilgili özel ya da kamudaki çalışma belgesini pdf formatında “Diğer Belgeleriniz” alanına yükleyeceklerdir. Ayrıca çalışma belgesi beyan eden adayların beyan ettikleri çalışma belgesinin işyeri yetkilisince imzalanması ve bu yetkiliye ait noter tasdikli imza sirkülerini de “Diğer Belgeleriniz” alanına yüklenmesi gerekmektedir.
g.  Adaylar, başvuru tarihinin sona ermesinden itibaren başvuru bilgilerinde herhangi bir değişiklik yapamayacaktır.
ğ. İlanda belirtilen şartları taşımayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. 
h.  Adaylar, ilan edilen kadro ve ünvanlardan sadece birine başvuruda bulunacaktır. Birden fazla ünvan için yapılan başvuruların tamamı geçersiz sayılacaktır.                                                                                            4- Kura tarihi ve yeri Kura çekimi noter huzurunda 18.12.2024 tarihinde saat 10:00’da TBMM’de gerçekleştirilecektir. Kura çekiminin canlı izleneceği internet adresinin linki https://www.tbmm.gov.tr “Duyurular” bölümünden yayımlanacaktır. 
5-  Asıl ve yedek aday listelerinin tespiti ve işe başlatılma
a. Başvuruda bulunan adaylar için noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekimi sonunda istihdam edilecek kadro ve ünvan sayısı kadar asıl aday ve her bir kadro veya ünvan sayısının 10 (on) katı yedek aday belirlenecektir. Asıl ve yedek adaylara ilişkin liste Kurumun internet sitesinde (https://www.tbmm.gov.tr) ilan edilecektir. Asıl ve yedek adaylar ilanda belirtilen belgeler ile başvuruda bulundukları ünvanla ilgili mesleğini yapmasında herhangi bir sağlık sorunu veya engeli bulunmadığına ilişkin tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan heyet raporunu şahsen veya posta yoluyla belirtilen süre içinde TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığına teslim edecektir. Bu ilan ve bilgilendirmeler tebligat mahiyetinde olup, adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır. 
b.  Asıl ve yedek adayların ilanda belirtilen şartları taşıyıp taşımadıklarının değerlendirilmesinden sonra şartları taşıyan asıl adaylara yazılı olarak işe başlatılma tebligatı gönderilecektir.
c.  İlanda belirtilen şartları taşımayan, belirtilen süre içinde belgelerini teslim etmeyen, on beş gün içinde işe başlamayan, yazılı olarak vazgeçen asıl adaylar ile istifa eden ya da herhangi bir sebeple iş akdi feshedilenlerin yerine kura sırasına göre şartları taşıyan yedek adaylara işe başlatılma tebligatı gönderilecektir.               
ç. Yedek listedeki adaylar, işe başlatılma işlemleri yapılmak üzere kendilerine yapılan tebligatı teslim aldıkları tarihten itibaren belgeye dayalı zorlayıcı bir mazereti olmaksızın on gün içinde TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığına başvuruda bulunmadıkları takdirde işe başlatılma hakkını kaybeder.
d. Yedek aday listesi, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren bir yılı geçmemek üzere müteakip işçi alımı ilanına kadar geçerlidir.
e. İşe başlayan işçilerin yasal deneme süresi içerisinde başarısız veya yetersiz bulunmaları durumunda iş sözleşmeleri feshedilecektir. 

6. İtiraz
Adaylar itirazlarını, yapılacak tebligatlardan itibaren beş iş günü içinde gerekçelerini belirtmek suretiyle TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığına yazılı olarak şahsen veya posta yoluyla yapabilirler. Usulüne uygun yapılmayan başvurular ile postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.
7. Gerçeğe aykırı beyan
a. Başvuru aşamasında veya sonradan gerçeğe aykırı beyanda bulundukları veya gerçeğe aykırı belge ibraz ettikleri ya da adaylarda bulunması gerekli nitelikleri taşımadıkları anlaşılanlar işe başlatılmazlar. İşe başlatılmış olanların bu durumlarının sonradan anlaşılması hâlinde iş akdi feshedilir.
b. İşe başlatılmış olanların gerçeğe aykırı beyanda bulundukları veya gerçeğe aykırı belge ibraz ettikleri tespit edilenler hakkında Kurumca suç duyurusunda bulunulur.

8. Diğer Hususlar 
a. Kurum gerekli durumlarda ilanın her aşamasında iptal ve/veya değişiklik yapma hakkına sahiptir. Bu kapsamda değişiklik yapılması halinde buna ilişkin duyuru www.tbmm.gov.tr adresinde ilan edilecektir.
b. İlan metninde belirtilmeyen hususlarda ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.
c. Noter huzurunda yapılan kura çekiminde asıl veya yedek olarak belirlenen adaylar, TBMM Sürekli İşçi Alımı Aranan Nitelikler Tablosunda yer alan şartları taşımamaları halinde değerlendirme dışı bırakılacaktır.

9. İletişim bilgileri
TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığı
Kavaklıdere Mahallesi Zeytindalı Caddesi No:2
Çankaya/ANKARA 
[email protected]

TBMM SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI ARANAN NİTELİKLER TABLOSU

ÜNVANI

SAYI

CİNSİYET

ÇALIŞMA YERİ

ÖĞRENİM DURUMU

ARANAN ŞARTLAR

Araç Yıkama İşçisi

5

Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak

1) Fiilen en az 1 yıl (360 gün) araç yıkama işçisi olarak çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde araç yıkama işçiliğine ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "araç yıkama işçisi" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) Araç yıkama işçiliği mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
3) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
4) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Asansör Bakım ve Onarım İşçisi

2

Erkek

Ankara

En az lise veya dengi ortaöğretim mezunu olmak

1) Fiilen en az 4 yıl (1.440 gün) asansör bakım ve onarım alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek.
2) Asansör bakım ve onarım mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
3) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
4) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Aşçı

18

Kadın/Erkek

Ankara

Ortaöğretim kurumlarının ilgili bölümünden mezun olmak

1) Mesleki eğitim veren liselerin yiyecek içecek hizmetleri alanı mutfak veya aşçılık dalından mezun olmak.
2) Fiilen en az 2 yıl (720 gün) aşçılık alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde aşçılık alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "aşçı" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
3) Aşçılık mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
4) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
5) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

8

Kadın/Erkek

İstanbul

Atık Toplayıcısı

4

Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak

1) Fiilen en az 1 yıl (360 gün) atık toplayıcılığı alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde atık toplayıcılığı alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "atık toplayıcısı" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) Atık toplayıcılığı mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
3) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
4) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Bahçıvan

30

Erkek

Ankara

Lise veya dengi ortaöğretim mezunu olmak

1) Mesleki eğitim veren liselerin bahçecilik alanı, tarım alanı veya tarım teknolojileri alanlarından en az birinden mezun olup fiilen en az 1 yıl (360 gün) bahçıvanlık alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde bahçıvanlık alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı  "bahçıvan" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) 1'inci maddede sayılan alanlar dışındaki okul mezunu olanlardan;
a) Fiilen en az 1 yıl (360 gün) bahçıvanlık alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemesi
veya
b) Fiilen en az 1 yıl (360 gün)  bahçıvanlık alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümündeki meslek kodu  ile belgeleyemeyenler ise belge geçerlilik tarihi dolmamış bahçıvanlık alanında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine veya MEB tarafından verilen ustalık belgesine sahip olmak şartıyla daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "bahçıvan" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.
3) Bahçıvanlık mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
4) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
5) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

4

Erkek

İstanbul

1

Erkek

Yalova

Bakıcı Anne

3

Kadın

Ankara

Ortaöğretim kurumlarının ilgili alanından mezun olmak

1) Mesleki eğitim veren liselerin çocuk gelişimi ve eğitimi alanından mezun olup fiilen en az 3 yıl (1.080 gün) bakıcı anne alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde bakıcı anne alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "bakıcı anne" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) Bakıcı annelik mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
3) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
4) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Bulaşıkçı

10

Kadın/Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak

1) Fiilen en az 1 yıl (360 gün) bulaşıkçılık alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde bulaşıkçılık alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "bulaşıkçı" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) Bulaşıkçılık mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
3) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
4) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

4

Kadın/Erkek

İstanbul

1

Kadın/Erkek

Yalova

Cankurtaran 

1

Kadın

Yalova

En az ön lisans mezunu olmak

1) En az önlisans mezunu olmak
2) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından yetkilendirilmiş merkezlerden alınan Altın veya Gümüş cankurtaran belgesine sahip olmak.
3) Fiilen en az 1 yıl (360 gün) cankurtaran olarak çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde cankurtaranlık alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "cankurtaran" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
4) Cankurtaranlık mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
5) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. 
6) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

1

Erkek

Ciltçi

2

Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak

1) Mesleki eğitim veren liselerin matbaa veya matbaa teknolojisi alanlarından en az birinden mezun olup fiilen en az 3 yıl (1.080 gün) ciltleme alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde ciltleme alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "ciltci" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) 1'inci maddede sayılan alanların dışındaki okul mezunu olanlardan;
a) Fiilen en az 3 yıl (1.080 gün) ciltleme alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemesi
veya
b) Fiilen en az 3 yıl (1.080 gün) ciltleme alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümündeki meslek kodu ile belgeleyemeyenler ise belge geçerlilik tarihi dolmamış ciltleme alanında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine veya MEB tarafından verilen kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak şartıyla daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "ciltci" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.
3) Ciltcilik mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
4) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
5) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Çamaşırhane İşçisi

1

Kadın/Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak

1) Fiilen en az 1 yıl (360 gün) çamaşırhane işçiliği alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde çamaşırhane işçiliği alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "çamaşırhane işçisi" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) Çamaşırhane işçiliği mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
3) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
4) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Çatı İşçisi

1

Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak

1) Mesleki eğitim veren liselerin inşaat teknolojisi alanı çatı sistemleri dalından mezun olup fiilen en az 2 yıl (720 gün) çatı alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde çatı alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "çatı işçisi" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) 1'inci maddede sayılan dal dışındaki okul mezunu olanlardan;
a) Fiilen en az 2 yıl (720 gün) çatı alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemesi
veya
b) Fiilen en az 2 yıl (720 gün) çatı alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümündeki meslek kodu ile belgeleyemeyenler ise belge geçerlilik tarihi dolmamış çatı alanında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine veya MEB tarafından verilen kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak şartıyla daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "çatı işçisi" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.
3) Çatı işçiliği mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
4) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
5) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

1

Erkek

İstanbul

Çilingir

2

Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak

1) Mesleki eğitim veren liselerin makine teknolojisi alanı anahtarcılık ve çilingirlik dalından mezun olup fiilen en az 2 yıl (720 gün) anahtarcılık ve çilingirlik alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde anahtarcılık ve çilingirlik alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "anahtarcı / çilingir" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) 1'inci maddede sayılan dal dışındaki okul mezunu olanlardan;
a) Fiilen en az 2 yıl (720 gün) anahtarcılık ve çilingirlik alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemesi
veya
b) Fiilen en az 2 yıl (720 gün) anahtarcılık ve çilingirlik alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümündeki meslek kodu  ile belgeleyemeyenler ise belge geçerlilik tarihi dolmamış anahtarcılık ve çilingirlik alanında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine veya MEB tarafından verilen kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak şartıyla daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "anahtarcı / çilingir"  olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.
3) Anahtarcılık ve çilingirlik mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
4) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
5) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Dijital Baskıcı

2

Erkek

Ankara

Lise veya dengi ortaöğretim mezunu olmak

1) Mesleki eğitim veren liselerin matbaa veya matbaa teknolojisi alanları dijital baskı dalından mezun olup fiilen en az 3 yıl (1.080 gün) dijital baskı alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde dijital baskı alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "dijital baskıcı" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) 1'inci maddede sayılan dal dışındaki okul mezunu olanlardan;
a) Fiilen en az 3 yıl (1.080 gün) dijital baskı alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemesi
veya
b) Fiilen en az 3 yıl (1.080 gün) dijital baskı alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümündeki meslek kodu ile belgeleyemeyenler ise belge geçerlilik tarihi dolmamış dijital baskı alanında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine veya MEB tarafından verilen ustalık belgesine sahip olmak şartıyla daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "dijital baskıcı" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.
3) Dijital baskıcılık mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
4) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
5) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Dönerci

2

Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak 

1) Mesleki eğitim veren liselerin yiyecek içecek hizmetleri alanı mutfak veya aşçılık dalından mezun olup fiilen en az 1 yıl (360 gün) dönercilik alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde dönercilik alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "dönerci" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) 1'inci maddede sayılan dallar dışındaki okul mezunu olanlardan;
a) Fiilen en az 1 yıl (360 gün) dönercilik alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemesi
veya
b) Fiilen en az 1 yıl (360 gün) dönercilik alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümündeki meslek kodu  ile belgeleyemeyenler ise belge geçerlilik tarihi dolmamış yiyecek üretimi alanında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine veya MEB tarafından verilen kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak şartıyla daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "dönerci" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.
3) Dönercilik mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
4) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
5) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Döşemeci

1

Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak

1) Mesleki eğitim veren liselerin mobilya ve iç mekân tasarımı alanı mobilya iskeleti ve döşemesi dalından mezun olup fiilen en az 2 yıl (720 gün) mobilya döşemeciliği alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde mobilya döşemeciliği alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "mobilya döşemecisi" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) 1'inci maddede sayılan dal dışındaki okul mezunu olanlardan;
a) Fiilen en az 2 yıl (720 gün) mobilya döşemeciliği alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemesi
veya
b) Fiilen en az 2 yıl (720 gün) mobilya döşemeciliği alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümündeki meslek kodu ile belgeleyemeyenler ise belge geçerlilik tarihi dolmamış mobilya döşemeciliği alanında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine veya MEB tarafından verilen kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak şartıyla daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "mobilya döşemecisi" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.
3) Mobilya döşemeciliği mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
4) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
5) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

El Dekor Süslemeci

4

Kadın/Erkek

İstanbul

İlgili ön lisans bölümlerinden veya ilgili lisans bölümlerinden mezun olmak

1) Ön lisans: Cam, seramik ve cam, cam-seramik, seramik, cam ve çinicilik, seramik ve cam tasarımı, çini sanatı ve tasarımı, çini işlemeciliği veya geleneksel el sanatları ön lisans programlarının en az birinden mezun olmak.
Lisans: Geleneksel Türk sanatları veya el sanatları lisans programlarının en az birinden mezun olmak.
2) Fiilen en az 1 yıl (360 gün) el dekor süslemeciliği alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde el dekor süslemeciliği alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "el dekor süslemeci" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
3) El dekor süslemeciliği mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
4) Son başvuru tarihi itibarıyla 45 yaşını doldurmamış olmak.
5) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Elektrikçi

7

Erkek

Ankara

Ortaöğretim kurumlarının ilgili alanından mezun olmak

1) Mesleki eğitim veren liselerin elektrik alanı elektrik dalı veya elektrik-elektronik teknolojisi alanlarının birinden mezun olup fiilen en az 2 yıl (720 gün) elektrik alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek.
2) Elektrik işçiliği mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
3) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
4) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

1

Erkek

İstanbul

Elektronikçi

1

Erkek

İstanbul

Ortaöğretim kurumlarının ilgili alanından mezun olmak

1) Mesleki eğitim veren liselerin elektronik alanı elektronik dalı veya elektrik-elektronik teknoljisi alanlarının birinden mezun olup fiilen en az 2 yıl (720 gün) elektronik alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek.
2) Elektronikçilik mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
3) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
4) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Fayans İşçisi

1

Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak

1) Mesleki eğitim veren liselerin inşaat teknolojisi alanı yapı yüzey kaplama dalından mezun olup fiilen en az 2 yıl (720 gün) mermer, fayans, seramik veya karo alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde mermer, fayans, seramik, karo alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "fayans işçisi" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) 1'inci maddede sayılan dal dışındaki okul mezunu olanlardan;
a) Fiilen en az 2 yıl (720 gün) mermer, fayans, seramik veya karo alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemesi
veya
b) Fiilen en az 2 yıl (720 gün) mermer, fayans, seramik veya karo alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümündeki meslek kodu ile belgeleyemeyenler ise belge geçerlilik tarihi dolmamış mermer, fayans, seramik veya karo alanında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine veya MEB tarafından verilen kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak şartıyla daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "fayans işçisi" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.
3) Fayans işçiliği mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
4) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
5) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Garson

60

Kadın/Erkek

Ankara

Lise veya dengi ortaöğretim mezunu olmak

1) Mesleki eğitim veren liselerin yiyecek içecek hizmetleri alanı servis dalından mezun olup fiilen en az 1 yıl (360 gün) garsonluk alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde garsonluk alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "garson" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) 1'inci maddede sayılan dal dışındaki okul mezunu olanlardan;
a) Fiilen en az 1 yıl (360 gün) garsonluk alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemesi
veya
b) Fiilen en az 1 yıl (360 gün) garsonluk alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümündeki meslek kodu  ile belgeleyemeyenler ise belge geçerlilik tarihi dolmamış servis alanında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine veya MEB tarafından verilen ustalık belgesine sahip olmak şartıyla daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "garson" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
3) Garsonluk mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
4) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
5) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

10

Kadın/Erkek

İstanbul

5

Kadın/Erkek

Yalova

Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı

5

Erkek

Ankara

Ortaöğretim kurumlarının ilgili bölümünden mezun olmak

1) Mesleki eğitim veren liselerin tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanı ısıtma ve sıhhi tesisat sistemleri dalından mezun olup fiilen en az 2 yıl (720 gün) ısıtma ve sıhhi tesisatçı alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde ısıtma ve sıhhi tesisatçı alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "ısıtma ve sıhhi tesisatçı" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) Isıtma ve sıhhi tesisatçılık mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
3) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
4) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

3

Erkek

İstanbul

İnşaat Boyacısı

3

Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak 

1) a) En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olanlardan fiilen en az 2 yıl (720 gün) inşaat boyacılığı alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemesi
veya
b) Fiilen en az 2 yıl (720 gün) inşaat boyacılığı alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümündeki meslek kodu ile belgeleyemeyenler ise belge geçerlilik tarihi dolmamış inşaat boyacılığı alanında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine veya MEB tarafından verilen kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak şartıyla daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "inşaat boyacısı" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.
2) İnşaat boyacılığı mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
3) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
4) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Kaynakçı

1

Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak 

1) Mesleki eğitim veren liselerin metal teknolojisi alanı kaynakçılık dalından mezun olup fiilen en az 2 yıl (720 gün) kaynakçılık alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde kaynakçılık alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "kaynakçı" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) 1'inci maddede sayılan dal dışındaki okul mezunu olanlardan;
a) Fiilen en az 2 yıl (720 gün) kaynakçılık alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemesi
veya
b) Fiilen en az 2 yıl (720 gün) kaynakçılık alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümündeki meslek kodu  ile belgeleyemeyenler ise belge geçerlilik tarihi dolmamış kaynakçılık alanında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine veya MEB tarafından verilen kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak şartıyla daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "kaynakçı"  olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.
3) Kaynakçılık mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
4) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
5) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Kebapçı

2

Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak 

1) Mesleki eğitim veren liselerin yiyecek içecek hizmetleri alanı mutfak veya aşçılık dalından mezun olup fiilen en az 1 yıl (360 gün) kebapçılık alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde kebapçılık alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "kebapçı" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) 1'inci maddede sayılan dallar dışındaki okul mezunu olanlardan;
a) Fiilen en az 1 yıl (360 gün) kebapçılık alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemesi
veya
b) Fiilen en az 1 yıl (360 gün) kebapçılık alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümündeki meslek kodu  ile belgeleyemeyenler ise belge geçerlilik tarihi dolmamış kebapçılık alanında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine veya MEB tarafından verilen kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak şartıyla daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "kebapçı" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
3) Kebapçılık mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
4) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
5) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Kontrol ve Otomasyon Görevlisi 

1

Erkek

Ankara

İlgili ön lisans bölümlerinden mezunu olmak

1) Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi veya Mekatronik ön lisans bölümünden mezun olup fiilen en az 2 yıl (720 gün) kontrol ve otomasyon alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde kontrol ve otomasyon alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "kontrol ve otomasyon görevlisi " olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) Kontrol ve otomasyon mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
3) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
4) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Marangoz

2

Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak

1) Mesleki eğitim veren liselerin mobilya ve iç mekân tasarımı alanı ahşap doğrama teknolojisi, iç mekân ve mobilya teknolojisi veya mobilya süsleme sanatları dallarının birinden mezun olup fiilen en az 2 yıl (720 gün) marangozluk alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde marangozluk alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "marangoz" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) 1'inci maddede sayılan dallar dışındaki okul mezunu olanlardan;
a) Fiilen en az 2 yıl (720 gün) marangozluk alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemesi
veya
b) Fiilen en az 2 yıl (720 gün) marangozluk alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümündeki meslek kodu ile belgeleyemeyenler ise belge geçerlilik tarihi dolmamış marangozluk alanında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine veya MEB tarafından verilen kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak şartıyla daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "marangoz" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.
3) Marangozluk mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
4) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
5) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.


Metal / Alüminyum  Doğramacı 

2

Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak

1) a) Fiilen en az 5 yıl (1.800 gün) metal / alüminyum doğrama alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemesi
veya
b) Fiilen en az 5 yıl (1.800 gün) metal / alüminyum doğrama alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümündeki meslek kodu ile belgeleyemeyenler ise belge geçerlilik tarihi dolmamış metal / alüminyum doğrama alanında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine veya MEB tarafından verilen kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak şartıyla SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "metal / alüminyum doğramacı" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.
2) Metal / alüminyum doğrama mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
3) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
4) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Ofset Baskıcı

2

Erkek

Ankara

Lise veya dengi ortaöğretim mezunu olmak

1) Mesleki eğitim veren liselerin matbaa veya matbaa teknolojisi alanlarından ofset baskı dalından mezun olup fiilen en az 3 yıl (1.080 gün) ofset baskı alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde ofset baskı alanında ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "ofset baskıcı" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) 1'inci maddede sayılan dal dışındaki okul mezunu olanlardan;
a) Fiilen en az 3 yıl (1.080 gün) ofset baskı alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemesi
veya
b) Fiilen en az 3 yıl (1.080 gün) ofset baskı alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümündeki meslek kodu ile belgeleyemeyenler ise belge geçerlilik tarihi dolmamış ofset baskı alanında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine veya MEB tarafından verilen kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak şartıyla daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "ofset baskıcı" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.
3) Ofset baskıcılık mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
4) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
5) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Perdeci

2

Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak 

1) a) Fiilen en az 2 yıl (720 gün) perdecilik alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek
veya
b) Fiilen en az 2 yıl (720 gün) perdecilik alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümündeki meslek kodu ile belgeleyemeyenler ise belge geçerlilik tarihi dolmamış perdecilik alanında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine veya MEB tarafından verilen kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak şartıyla daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "perdeci" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.
2) Perdecilik mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
3) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
4) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Pideci

1

Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak 

1) Mesleki eğitim veren liselerin yiyecek içecek hizmetleri alanı mutfak veya aşçılık dalından mezun olup fiilen en az 1 yıl (360 gün) pidecilik alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde pidecilik alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "pideci" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) 1'inci maddede sayılan dallar dışındaki okul mezunu olanlardan;
a) Fiilen en az 1 yıl (360 gün) pidecilik alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemesi
veya
b) Fiilen en az 1 yıl (360 gün) pidecilik alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümündeki meslek kodu  ile belgeleyemeyenler ise belge geçerlilik tarihi dolmamış pidecilik veya yiyecek üretimi alanında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine veya MEB tarafından verilen kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak şartıyla daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "pideci" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
3) Pidecilik mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
4) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
5) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Resepsiyon Görevlisi

8

Kadın/Erkek

İstanbul

Lise veya dengi ortaöğretim mezunu olmak

1) Mesleki eğitim veren liselerin konaklama ve seyahat hizmetleri alanından mezun olup fiilen en az 1 yıl (360 gün) resepsiyon görevliliği alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde resepsiyon görevliliği alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "resepsiyon görevlisi" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) 1'inci maddede sayılan alan dışındaki lise veya dengi okul mezunu olanlardan;
a) Fiilen en az 1 yıl (360 gün) resepsiyon görevliliği alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemesi
veya
b) Fiilen en az 1 yıl (360 gün) resepsiyon görevliliği alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümündeki meslek kodu  ile belgeleyemeyenler ise belge geçerlilik tarihi dolmamış konaklama ve seyahat hizmetleri alanında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine veya MEB tarafından verilen ustalık belgesine sahip olmak şartıyla daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "resepsiyon görevlisi" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.
3) Resepsiyon görevliliği mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
4) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
5) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Sıva İşçisi

1

Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak

1) a) Fiilen en az 2 yıl (720 gün) sıva işçisi alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemesi
veya
b) Fiilen 2 yıl (720 gün) sıva işçiliği alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümündeki meslek kodu ile belgeleyemeyenler ise belge geçerlilik tarihi dolmamış sıva işçiliği alanında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine veya MEB tarafından verilen kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak şartıyla daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "sıva işçisi" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.
2) Sıva işçiliği mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
3) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
4) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

1

Erkek

İstanbul

Şoför

10

Erkek

Ankara

En az lise veya dengi ortaöğretim mezunu olmak

1) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış, en az 5 yıllık D, DE veya 01.01.2016 tarihinden önce ehliyet sahibi olup da değiştirmeyenler için E sınıfı ehliyete sahip olmak.
2) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerli SRC 1 veya SRC 2 Belgesine sahip olmak
3) Geçerlilik süresi dolmamış ve son başvuru tarihi itibarıyla geçerli psikoteknik belgesine sahip olmak.
4) Şoförlük mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
5) Son başvuru tarihi itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olmak.
6) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Taş İşçisi

2

Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak 

1) Fiilen en az 2 yıl (720 gün) taş işçiliği alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde taş işçiliği alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "taş işçisi" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) Taş işçiliği mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
3) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
4) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Taşıma İşçisi

5

Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak 

1) Taşıma işçiliği mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
2) Son başvuru tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak.
3) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Temizlik İşçisi

25

Kadın/Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak 

1) Fiilen en az 1 yıl (360 gün) temizlik alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde temizlik alanına ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "temizlik işçisi" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) Temizlik işçiliği mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
3) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
4) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

4

Kadın/Erkek

İstanbul

1

Kadın/Erkek

Yalova

Terzi

1

Erkek

Ankara

En az ilkokul en fazla ortaöğretim mezunu olmak 

1) Mesleki eğitim veren liselerin moda tasarım teknolojileri veya giyim üretim teknolojisi alanlarından en az birinden mezun olup fiilen en az 1 yıl (360 gün) terzilik alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek. (SGK Hizmet Dökümünde terzilik alanında ilişkin meslek kodu bulunmayanlar ya da meslek kodu farklı olanların daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "terzi" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.)
2) 1'inci maddede sayılan alanlar dışındaki okullardan mezunu olanlardan;
a) Fiilen en az 1 yıl (360 gün) terzilik alanında çalıştığını e-Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümü ile belgelemesi
veya
b) Fiilen en az 1 yıl (360 gün) terzilik alanında çalıştığını e- Devlet Kapısından alınacak barkodlu SGK Hizmet Dökümündeki meslek kodu  ile belgeleyemeyenler ise terzilik alanında MEB tarafından verilen kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak şartıyla daha önce çalışmış olduğu SGK Hizmet Dökümünde yer alan işyerlerinden alacağı "terzi" olarak çalıştığına dair çalışma belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.
3)Terzilik mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.
4) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. 
5) Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Editör: Mehmet Yaşar Çiçek