Cumhuriyetimin 100. Yılında Yerel Dinamikleri Harekete Geçirme Çalıştayı" tamamlandı.
Erzincan Valiliği öncülüğünde ve himayelerinde, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi yürütücülüğünde düzenlenen "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Yerel Dinamikleri Harekete Geçirme Çalıştayı," 16-17 Aralık 2023 tarihlerinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Çalıştayda, kamu kurumları, yerel yönetimler, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve diğer üniversitelerden gelen bilim insanları bir araya geldi.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Çalıştay Değerlendirme Toplantısı ve Çalıştayı Kapanış Programı'na; Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali Yardımcıları Yusuf İzci, Ömer Özbay, ve Mehmet Emre Canpolat, ilçe kaymakamları, Çalıştay Başkanı Prof. Dr. Cem Şems Tümer, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve çalıştay katılımcıları katıldı.
Çalıştay Değerlendirme Toplantısında; Tarım ve Hayvancılık, Kültür, Turizm ve Doğa Sporları, Sanayi ve Teknoloji, Eğitim, Gençlik ve Aile, Deprem Bilinci, Sağlık ana başlıklarında 26 alt çalışma grubunda yapılan çalışmaların sonuçları Grup Başkanları tarafından sunuldu.
Sırasıyla yapılan sunumlarda, Tarım ve Hayvancılık ana başlığı altında; Bitkisel Üretim, Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvancılık, Kanatlı Yetiştiriciliği, Arıcılık ve Su Ürünleri, Yöresel Ürün Üreticileri olmak üzere 4 alt başlıkta mevcut durum, görüşmeler ve alınan kararlar Vali Yardımcısı Yusuf İzci tarafından paylaşıldı.
Deprem Bilinci ana başlığı altında; Erken Uyarı ve Acil Müdahale Sistemleri, Yapı Güvenliği, Afet Öncesi, Afet Sırasında ve Sonrasında Yapılması Gerekenler, Eğitimler ve Tatbikatlar, İmar Planlaması olmak üzere 4 alt başlıktaki mevcut durum, görüşmeler ve alınan kararlar Deprem Teknolojileri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şevket Özden tarafından aktarıldı.
Sağlık ana başlığı altında; Sağlıkta Hizmet, Kalite ve Çeşitliliğin Artırılması, Fizik Tedavi Merkezlerinin Geliştirilmesi, Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Uygulamaları olmak üzere 3 alt başlıkta mevcut durum, görüşmeler ve alınan kararlar Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin tarafından sunuldu.
Sanayi ve Teknoloji ana başlığı altında; Ara Eleman Yetiştirme ve Temini Çalışması, İl Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Çalışmaları, Dezavantajlı Kesimlerin ve Kadın Kooperatiflerinin Ürettikleri Ürünlerin Satış İmkânları Arttırma Çalışmaları, Teknoloji Okur Yazarlığı olmak üzere 4 alt başlıkta mevcut durum, görüşmeler ve alınan kararlar Erzincan İl Ticaret Müdürü Recai Palabıyık tarafından paylaşıldı.
Kültür, Turizm ve Doğa Sporları ana başlığı altında; Ergan Dağı, Dağcılık Bisiklet, Motokros, Off-Road, Bisiklet, Rafting Kano, Yamaç Paraşütü, Kardeşlik Korosu, Geçmişe Ait Kültürel Değerler olmak üzere 7 alt başlıkta mevcut durum, görüşmeler ve alınan kararlar Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu tarafından anlatıldı.
Eğitim, Gençlik ve Aile ana başlığı altında; Okul-Aile, Aile Gelişim ve İletişim, İnovasyon ve Dijitalleşme, Okul-Sosyal Hizmet olmak üzere 4 alt başlıkta mevcut durum, görüşmeler ve alınan kararlar Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Serdar Demirci tarafından katılımcılara aktarıldı.
Sunumlar eşliğinde yapılan bilgilendirmelerin ardından katılımcılar tarafından Grup Başkanlarına yöneltilen sorular ve dile getirilen görüşler karşılıklı olarak istişare edildi.
Programın sonunda konuşan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, iki gün boyunca süren çalışmalara katkı sunan akademisyenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ederek, "Bu çalıştay bizim için çok çok önemliydi. Ben bürokratik hayatım içerisinde çok çalıştaylar yaptım. Ama bir çalıştaya bu kadar rağbet olduğunu ilk defa burada gördüm. Bu neyi gösteriyor. Demek ki bu şehir değişimden yana. Demek ki bu şehir güzelliklerden yana. Demek ki bu şehir pozitif düşünebiliyor. Demek ki bu şehir iyiliklerle beslenen bir şehir. O zaman bizim yapmamız gereken kalbimizin üzerini örten o tozları alıp; o elması, o yakutu, o 24 ayar altını ortaya çıkarmak." dedi.
Vali Aydoğdu, birlikte çalışma çağrısında bulunarak, " Biz üretmezsek ayakta kalamayız. Bizim üretmemiz lazım. Vatandaşımıza hizmet götürmemiz lazım. eğer üretim olursa istihdam sağlarsak çoğu problem kendiliğinden ortadan kalkar." şeklinde konuştu.
Vali Aydoğdu, bu önemli çalıştayın, gerek öncesinde yapılan hazırlıklar gerekse de çalıştay süresince verilen emekler ve gösterilen gayretler için herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.